PIRENA VIU UNA ETAPA ZERO DE LUXE SOBRE LA SORRA DE LA NOVA ICÀRIA

Aquest diumenge, entre 15.000 i 20.000 persones van apropar-se a la platja de la Nova Icària de Barcelona, on es va fer la tradicional festa de presentació popular de Pirena Advance, que aquest any viurà la seva 22ena edició.

La jornada va incloure exhibicions de múixing i d’agility, classes d’educació canina en positiu, xerrades sobre les característiques dels gossos de trineu, activitats i tallers per als més petits, contacontes amb la història de Pirena i la gran festa de l’adopció. A més, desenes de nens van tenir l’oportunitat d’experimentar què suposa anar en trineu.

Van estar a la platja alguns dels múixers que estaran presents a la cursa, com la debutant Montse Claverol, Xavi Farnós, que correrà a la categoria de gossos nòrdics, o un veterà de la Pirena, Carlos Segarra, que aquest any torna a pujar-se al trineu per fer la ruta blanca dels Pirineus. Tots ells van estar molt aplaudits pel nombrós públic assistent, que va poder fer-se una petita idea de com és l’esport del múixing.

Durant tot el matí, una vintena de protectores de tot Catalunya van tenir el seu espai a la platja per poder donar a conèixer els seus projectes en benefici dels animals que tenen en acollida, així com recollir fons i captar voluntaris o padrins entre els visitants. Alguns d’aquests gossos van protagonitzat una desfilada per l’escenari de Pirena, perquè el públic els pogués conèixer i animar-se a adoptarlos. La desfilada va estat tot un èxit i de la seixantena d’animals que van pujat a l’escenari, més d’una una tercera part, van trobat diumenge mateix una nova família. 

Per l’escenari també van passar algunes autoritats que van voler mostrar el seu suport a Pirena i agrair que, un any més, promogui la festa de l’adopció. La tinent d’alcalde de qualitat de vida, igualtat i esport, Maite Fandos, i el director general de medi natural i biodiversitat de la Generalitat, Josep Escorihuela van destacar la promoció que fa Pirena de l’esport de muntanya i dels paisatges del Pirineu.

Pirena Advance 2012 començarà el 22 de gener a La Partacua (Osca) per disputar 14 etapes pel Pirineu d’Aragó, de Lleida, de França, d’Andorra i de Girona. Podreu seguir puntualment la ruta a través de la pàgina web www.pirena.com.