Plata de Castellet en el HalfPipe de Granada 2015

La rider catalana va assolir el primer metall per a Espanya en la Universiada d’hivern de Granada 2015 després de refer-se d’una caiguda en les classificatòries. 

Castellet va aconseguir el passat dissabte 7 de febrer en el Sularyr Snowpark la medalla de plata en la modalitat halfpipe de surf de neu en la Universiada d’hivern de Granada 2015. Castellet, sotscampiona del món de l’especialitat, no va fallar en la seva prova preferida tot i que es va classificar per a la final amb la 6a millor marca de les 6 classificades, ja que en la primera mànega d’aquesta final només va poder fer 5a com a conseqüència d’una caiguda. 

No obstant això, en la segona i definitiva mànega de la final, la catalana va signar una gran actuació que li va suposar una marca de 72.25 punts i guanyar finalment la medalla de plata. Es va penjar l’or la xinesa Xuetong Cai, que va ser la gran dominadora de la prova i que a la final va aconseguir arribar fins al 82.50 punts. El podi el va completar la suïssa Carla Somaini amb 67.75 punts.

‘La classificació ha estat difícil’

Després de la prova, Castellet es va mostrar molt contenta i explicava que ‘m’hagués agradat guanyar, però Cai és una rival que està molt fort. L’objectiu era adaptar ràpid a les condicions que teníem aquí i ella ha sabut fer-ho molt bé ‘. Afegeix, ‘la classificació ha estat difícil perquè he tingut una caiguda forta, m’he colpejat en l’ull i no veia molt bé’, tot i així, segueix la rider ‘estic satisfeta pel segon lloc i poc a poc anem pujant, i ara el proper esglaó és l’or i treballarem per això ‘. La sabadellenca també va destacar el suport que en tot moment li ha mostrat el públic local i la seva alegria per realitzar competicions d’aquest nivell a Espanya.

Una de les millors temporades

En aquest mateix half pipe, Castellet va quedar 6a a la Copa del Món de 2013, i dissabte va demostrar la seva progressió després d’ocupar el 2on lloc en aquest esdeveniment mundial de la Universiada. La rider està tenint una de les seves millors temporades com snowboarder; el dia 17 de gener es va penjar la medalla de plata en els Campionats del Món de Kreischberg’15 (Àustria). Poc després, el 24 de gener, va tenir cita al halfpipe dels X-Games d’Aspen (EUA) on va obtenir la 6a plaça.

Més competició

A la catalana Queralt Castellet li queda encara la competició de Slopestyle i amb ella la possibilitat de poder fer una altra medalla. Castellet disputarà la ronda de classificació el proper 12 de febrer i la final el dia 13.