Podis de la 1ra fase del Campionat de Catalunya Mushing neu

La carrera es va disputar a dues mànigues. La de dissabte nocturna i la de diumenge matinal.

Aquest cap de setmana s’ha disputat a l’estació d’esquí d’SkiPallars-Port Ainé la 2ona prova de la Copa Gos Àrtic, puntuable també com a primera màniga del Campionat de Catalunya de Múixing Neu. Temperatures al voltant dels 8 graus sota zero i un paisatge de luxe després de la nevada de divendres van marcat una prova que va reunir una quarantena de participants en les tres modalitats en competició: esquijòring, canicross i múixing.

2 circuits i baixes temperatures

Es van traçar dos circuits de muntanya molt exigents, de prop de 8 quilòmetres per als tirs de múixing i de 4 quilòmetres per als esquiadors i corredors. Les baixes temperatures i el fet de córrer de nit, dissabte, van posar a prova la perícia dels corredors, que van haver de treure el màxim partit a la seva bona comunicació amb els gossos. Diumenge, ja de dia, els corredors van millorar substancialment els seus cronos.

Podis

Pel que fa als guanyadors de la prova, Victor Carrasco es va anotar un nou triomf en la categoria d’esquijòring, superant Ramon Armengol i Eneko Aguirre. En categoria femenina, triomf per a la basca Leire Férnandez, campiona del món i d’Europa en canicross júnior.

Pel que fa als trineus, victòria en categoria il·limitada per a Andoni Azpillaga, per davant d’Albert Grados i Lázaro Martínez. En l’apartat reservat a trineus amb 6 gossos, el més ràpid va estar Oscar Lapeña.

Finalment, entre els corredors de canicross, la categoria més concorreguda, la victòria final va ser per a Javier Torres, mentre que entre els veterans el triomf va ser per a Carlos Andújar. Entre les dones, l’esglaó més alt del podi el va ocupar Inés Hernández. En categoria infantil victòria per a David Cordón.

Enllaços relacionats
Classificació general