Pol Canals campió d’Espanya d’Esquí Cross a Sierra Nevada

Després de més d’una setmana consecutiva de competicions, Sierra Nevada va posar fi el passat diumenge 17 d’abril a unes extraordinàries jornades d’esquí alpí (Campionats d’Andalusia i d’Espanya d’alpí) amb la disputa del Nacional d’Esquí Cross. L’or se’l va endur el català Pol Canals i la prova va servir per acomiadar la zona Loma de Dílar, que es va tancar al públic fins a la temporada que ve.

Tot i les altes temperatures el Campionat es va desenvolupar sense complicacions, a diferència de la jornada anterior -el dissabte-, en què es van cancel·lar els Campionats d’Andalusia per problemes amb el traçat. Per primera vegada es va realitzar una prova de cross fora del tub de Borreguiles, fent que aquests Nacionals inauguressin la nova pista de competició dissenyada a Montebajo.

En la classificació masculina el nou campió d’Espanya va ser el català Pol Canals, seguit d’Iker Ojeda i Borja Gregorio. Cal dir, però, que la millor puntuació de tots la va obtenir Federico Martín Pastore, encara que al ser de nacionalitat argentina no va poder pujar al podi. La prova també va comptar amb la participació del català Oriol Álvarez que va finalitzar en la 9ª posició. Pel que fa a la prova femenina, el títol va ser per Laura Rodríguez, que va encapçalar un podi seguit per Cynthia Saragossa i Leyre Morlans, en segona i tercera posició consecutivament.

Classificacions

Masculina

1 .- Pol Canals (91 CAT, CEAC)

2 .- Iker Ojeda (86 VAS, BILBO)

3 .- Borja Gregorio (92 MAD, BROAW)

Femenina

1 .- Laura Rodríguez (88 MAD, AMSTD)

2 .- Cynthia Zaragoza (91 ANZ, SKBKE)

3 .- Leyre Morlans (87 ARA, PANTI)  

 

Més informació al web de la FCEH – disciplines.