Pol Carreras guanya l’eslàlom dels Campionats d’Espanya

Els campionats d’Espanya absoluts tanquen avui divendres amb l’eslàlom. El català  de la FCEH, Pol Carreras, ha estat campió en la prova masculina. Anna Galofré i Quim Salarich també han destacat per la seva bona actuació

La medalla d’or de l’Eslàlom femení va ser cosa de dos des del principi. En la primera màniga, tot just 7/100 de segon separaven a la catalana Andrea Jardí de l’andalusa Maria José Rienda. La catalana va marcar el millor temps en la primera màniga amb 39s58 pel 39s65 de l’andalusa. Carolina Ruiz, amb 40s88, ja quedava lluny per aspirar al triomf. La segona baixada va ser semblant, només que Jardí va arribar a meta amb 39s90 però després de saltar-se una porta, per la qual cosa seria desqualificada. Rienda, amb 40 segons justos per a un total de 1m19s65, es proclamava campiona, molt per davant de Ruiz (40s45 per 1m21s33) i de la catalana Anna Galofré, que de quarta va passar a medalla de bronze després de dues baixades idèntiques de 41s46, per a un total de 1m22s92.

La medallista de bronze va ser una Anna Galofré que estava en un núvol, ja que, sent encara Juvenil I, ha aconseguit pujar al podi en uns Nacionals absoluts: "Què més puc demanar! He fet dues bones baixades. Aquesta medalla em plena de satisfacció i em dóna més motivació per seguir millorant ", va comentar la Galofré, que forma part del projecte ARC de la Federació Catalana d’Esports d’Hivern (FCEH).

Carreras, de principi a fi

L’Eslàlom masculí no va ser tan competit com el femení perquè Pol Carreras va marcar les diferències des del primer moment. Amb Paul de la Cuesta i Ferran Terra sense moltes possibilitats (tots dos han primat aquesta temporada la velocitat i en gegant), el català ja es va imposar en el primer set amb 36s55, a gairebé un segon de Joaquim Salarich (37s37) ja segon i mig del també català Artur Martí (38s09). En la segona baixada es va repetir la història i els tres acabarien ocupant, per aquest ordre, el podi final.

"He fet les dues baixades amb molt de cap, sense arriscar més del just. A la primera no volia sortir-me, donades les condicions de la neu i del traçat", va comentar Carreras. "Estic molt content amb aquesta medalla d’or i, en general, amb la meva actuació en aquests Campionats. Me’n vaig de Sierra Nevada molt satisfet".

També ho estaven Quim Salarich i Artur Martí, ambdós també en el programa ARC. El primer també és Juvenil I, com Anna Galofré. "Sabia que a l’Eslàlom podia tenir la meva oportunitat aquí. El meu objectiu era una medalla i l’he aconseguit", ha dit Salarich. "L’Eslàlom em va millor que el Gegant. Estava convençut que podia fer-ho bé, i he lluitat al màxim per pujar al podi", comenta Martí.

En aquests campionats, molt ben organitzats i que han comptat amb unes excel·lents condicions de neu i temperatura, han participat 160 esquiadors (100 homes i 60 dones), majoritàriament representants de les federacions territorials, encara que també ha hagut esquiadors finlandesos, suïssos, italians, xilens i portuguesos. María José López, directora general de Sierra Nevada, ha comentat que "és un honor per a l’estació celebrar els Campionats d’Espanya on s’ha vist un bon nivell esportiu i organitzatiu ia més el plus d’emotivitat del comiat de Rienda ens permetrà recordar amb especial afecte ".

Més informació al web de la FCEH. www.fceh.cat