Pol Carreras i Xavier Salarich finalitzen la seva participació a la Copa d’Europa

L’estació aragonesa d’Aramón Formigal acull del 14 al 19 de març les proves de Copa d’Europa on avui 16 de març han participat els esquiadors catalans Pol Carreras i Xavier Salarich en la prova d’Eslàlom

Avui s’han celebrat les proves d’eslalom i descens a l’estació aragonesa de Aramón Formigal on els esquiadors italians han acaparat el podi de la final de la Copa d’Europa de la prova d’Eslàlom masculí, sota una intensa nevada a la pista de Collado. Els tècnics de l’organització han tornat a demostrar una gran professionalitat en la preparació de la pista després d’una nit en què s’han alternat nevades amb pluja. Aquestes dures condicions no han estat obstacle per a l’italià Roberto Nani, que s’ha imposat en les dues mànigues en un temps de 1m39s95. El transalpí s’ha perfilat com a possible candidat a la victòria ja després de la primera baixada, ja que ha estat l’únic corredor que ha completat el recorregut en menys de 50 segons (49.90). El resultat ha sorprès al mateix Nani, que esperava quedar entre els cinc primers i s’ha alçat amb la victòria. El segon graó del podi ha estat per al també italià Patrick Thaler, amb un temps de 1m40s49 a les dues mànigues. El seu compatriota Stefano Gross ha ocupat la tercera posició. Gross ha realitzat les dues baixades en un temps total de 1m40s76. El triplet italià, però, no ha impedit la victòria del nord-americà Nolan Kasper en la classificació general de l’especialitat. Kasper ha realitzat les seves mànigues sense assumir cap tipus de risc, ja que partia pràcticament amb el títol a la butxaca.

Els dos esquiadors catalans no han tingut molta fortuna en la competició d’avui i han quedat fora en la primera màniga. Pol Carreras i Xavier Salarich no han completat la prova, igual que una desena de corredors que tampoc han fet la segona màniga.

Pol Carreras es mostrava sorprès davant la caiguda ja que “he sortit a tope i esquiava bé fins que a mig traçat el pal se m’ha posat entre les cames i de sobte estava a terra”. “Ha estat una sorpresa, ja que no m’ho esperava” afirma Carreras. Tot i així es mostra content perquè “els tècnics han treballat molt bé i la pista estava en bones condicions”. A part de la jornada d’avui, l’actuació d’aquests dos esquiadors catalans en la competició europea ha estat bona amb meritoris resultats.

El proper objectiu de Carreras serà la competició que tindrà lloc del 27 d’abril al 4 maig a l’estació francesa de Maribel, on també compartirà escenari de competicions amb Xavier Salarich.

Pol Carreras a la prova de Gegant de la Copa d’Europa a Formigal