Pol Carreres competirà en l’eslàlom dels Mundials de Garmisch-Partenkirchen

L’esquiador català Pol Carreras ha estat seleccionat per disputar l’eslàlom mundialista que es durà a terme el diumenge 20 de febrer. Carreras, de 21 anys, és l’esquiador espanyol en actiu amb el millor rànquing en la modalitat d’eslàlom i potser haurà de participar en l’eslàlom classificatori de dissabte per accedir a la carrera de diumenge.

Pol Carreras estava esperant amb gran il.lusió la notícia de la seva participació en els Mundials de Garmisch-Partenkirchen. La seva inclusió en la selecció era una possibilitat que podia o no materialitzar-se amb el que l’esquiador seguia centrat en el circuit FIS en el qual avui mateix ha competit a l’estació suïssa de Veysonnaz.

L’esportista català forma part actualment de l’equip privat Steffen-S1 que té la seu a Suïssa i segueix competint sota la tutela de la RFEDI. Carreras ha realitzat una completa pretemporada entrenant a Nova Zelanda i els Alps per seguir millorant la seva rànquing FIS i apropar-pas a pas a l’elit en les disciplines tècniques.

El corredor d’Atomic qualificava la seva inclusió en l’eslàlom com "la millor notícia que em podien donar aquesta temporada ja que significa un pas més per acumular experiència en una carrera esportiva que em plantejo a llarg termini i una motivació extra". Certament, Carreras suma a les cames tres Mundials júnior (Formigal’08, Garmisch’09 i Megeve’10) però en el seu primer any com sènior té clar que li queda un llarg camí per recórrer.

El seu entrenador, Peter Steffen, explicava que el proper dissabte 19 l’esquiador segurament haurà de realitzar l’eslàlom de classificació per participar en el eslàlom mundialista del dia 20. Per Steffen, "aquesta carrera tindrà el nivell d’una bona FIS amb corredors entre 15 i 20 punts FIS pel que Pol ha de concloure dues bones mànigues per ficar-se entre els 25 homes que entren en la carrera de diumenge". Carreras juga a favor amb el coneixement de la pista en la que va competir en els Mundials júnior de 2009, però ha matisat l’eslàlom de diumenge (i el de dissabte) "començarà més amunt de manera que acumularà més desnivell", a més el seu entrenador ha afegit que la pista estarà perfectament tractada i amb un gel que va a obligar a donar el màxim a tots els contendents.

 

Més informació al web de la FCEH www.fceh.cat