Port del Comte acollirà un eslàlom dins el circuit de proves FIS

Ramon Carreras, president de la FCEH i altres membres de la junta directiva de l’entitat catalana han estat els dies 29 i 30 d’octubre a Sant Llorenç de Morunys i a l’estació de Port del Comte per constituir el comitè organitzador de la prova FIS que es disputarà el 12 i 13 de març a l’estació solsonina

Prova FIS a Port del Comte

Divendres 29 d’octubre el president i membres de la junta directiva de la FCEH van reunir-se a Sant Llorens de Morunys per a donar impuls a la prova FIS d’esquí alpí, un eslàlom, que es disputarà a la pista del Llop de l’estació Port del Comte, a 2.010 metres d’alçada i amb 200 metres de desnivell.

El tràmit d’homologació d’aquesta pista i dues més on es podrien disputar fins a proves de super gegant es va sol·licitar a l’estiu i a hores d’ara s’està pendent de confirmació. Tot apunta a que serà positiva ja que la pista reuneix totes les condicions i característiques necessàries per ser homologada.

El comitè organitzador d’aquesta prova FIS, nova en el calendari de competicions de l’estació del Pre Pirineu català, estarà format per la FCEH, la pròpia estació Port del Comte, els clubs de la zona Club Esquí Solsona, Club Esquí Port del Comte i Club Esquí La Coma i institucions locals.

Port del Comte, amb una nodrida experiència en organització de proves dels circuits Interclubs,    destaca també pel seu suport a l’esquí de base. Com apunta el seu director Alfons Ferrer “som una estació que per estructura, activitats i tipus d’usuaris estem molt implicats amb el públic familiar, però que alhora tenim pistes i capacitat per acollir i organitzar amb èxit una prova FIS com la que tindrà lloc el mes de març”.

Durant la seva visita el matí del dia 30 d’octubre a Port del Comte, on van estar acompanyats per Marc Escarré, alcalde de La Coma i La Pedra i, Alfons Ferrer, director de l’estació, Carreras i la junta directiva de la FCEH van conèixer el sistema de reciclatge de l’aigua i aprofitament de la neu així com els treballs que es duen a terme a l’estiu i a la tardor per a la preparació de les pistes.

Port del Comte, estació privada que els darrers anys ha demostrat una gestió impecable ofereix, a part de l’esquí, una ventall d’activitats de neu per a tots el públics i edats entre les que destaca la pista de trineus i doobies.

La tarda del dissabte, Carreras i els membres de la junta directiva es va desplaçar fins a l’estació de Tuixent La Vansa on acompanyats pel seu gerent, Josep Badia, van visitar l’estació d’esquí de fons què des de fa unes temporades està millorant substancialment les seves infraestructures i serveis per tal de poder oferir diverses activitats de neu. La FCEH va fer palès el seu suport a l’organització de la 22a Marxa l’Arp d’esquí de fons que es celebrarà a l’estació Tuixent La Vansa el proper 6 de març de 2011.

 

Port del Comte i Tuixent La Vansa són dues estacions al centre de Catalunya, properes a Barcelona, una alpina i l’altra nòrdica, veïnes i connectades.