#premisfceh al Museu Olímpic i de l’Esport de Barcelona

Esportistes i clubs de la FCEH seran una dia més l’eix central de l’acte de lliurament de premis 2014-2015, una jornada que clou la temporada d’hivern lliurant les medalles UFEC i fent entrega dels trofeus honorífics als clubs guanyadors de les Lligues i Circuits de les diferents modalitats d’esports d’hivern. 

La Federació Catalana d’Esports d’Hivern (FCEH) celebra el proper dimecres 3 de juny  l’acte de Lliurament de premis de la temporada 2014-15 que tindrà lloc al Museu Olímpic i de l’Esport Joan Antoni Samaranch de Barcelona. Durant la celebració es transmetrà la felicitació i agraïment als clubs d’esports d’hivern catalans i als seus esportistes que any rere any fan possible la consecució de tot el calendari de la FCEH, gràcies a la seva implicació en la organització de les competicions celebrades a casa nostra. Com ja és habitual d’aquest esdeveniment final de temporada, es lliurarà el III Premi Col·laborador i Esport Pitu Figueras 2015 i el Premi especial a l’esperit esportiu 2015. A més també es reconeixerà trajectòria del Sr. David Moner, President d’Honor de la Unió de Federacions Esportives de Catalunya (UFEC) i la del Club D’Esquí Val d’Aran (CEVA), que aquest any celebra el seu 50è aniversari.

Durant l’acte es premiarà als clubs que han obtingut els millors resultats en les Lligues Catalanes de les diferents modalitats dels esports d’hivern, entre els quals destaquem com a Campions en Esquí Alpí; La Molina Club d’Esports – 1r classificat de la Lliga Absoluta-; Club Alpí Nuria Masella Cerdanya –1r classificat de la Lliga Catalana Andorrana Veterans-; Club Aranés d’Espòrts d’Iuèrn -1r classificat de la Lliga Infantils i Club Alpí Núria Masella Cerdanya – 1r classificat del Circuit Interclubs-. En Esquí de Fons, destaquem com a Campions al Club d’Esquí de Fons Urgellet Cerdanya i al Club d’Esquí Bellver, 1ers classificats de la Copa Catalana i Copa Nins, respectivament. Finalment, en Surf de Neu rebrà el 1r premi l’Esquí Club Pas de la Casa Grau Roig, Campió de la Pyrenean Freestylers. 

El Sr. Gerard Esteva, President de la UFEC, lliurarà les medalles que atorga la Unió de Federacions Esportives de Catalunya (UFEC) dissenyades aquest any per l’artista Gaietà Mestieri Malaspina. Els esportistes premiats seran Anna Diaz – Prieto i Aingeru Garay en Esquí Alpí; Berta Morral i Sadurní Betriu en Esquí de Fons; Aleix López i Anna Amor en Surf de Neu; Roger Artigas en Freeski; Victor CarrascoMontse Claverol en Trineu amb gossos; Javier Torres i Inés Hernández en Canicross; Júlia Ribas i Aleix Gabara en Patinatge artístic sobre gel i el Barcelona Club de Cúrling en Cúrling. 

 

Premi especial a l’esperit esportiu – Laura Orgué.

Aquesta temporada la Junta Directiva de la FCEH ha decidit que sigui l’esportista catalana Laura Orgué qui rebi el guardó especial a l’esperit esportiu desprès que el passat mes de març anunciés la seva retirada de l’esquí de fons d’alt nivell. La fondista catalana del CEFUC ha competit 3 vegades a uns Jocs Olímpics; Torino’06, Vancouver’10 i Sochi’14,  amb 8 participacions en les proves de Clàssic (C), Lliure (F), Persecució, Sortida en massa (C / F MST) i Skiathlon . El seu millor resultat olímpic va ser en els 30 km F MST de Sotxi on va aconseguir la 10a posició. 

Orgué va començar en Copa del Món l’any 2006 i des de llavors ha pres, fins al dia d’avui, 65 sortides de Copa del Món. En Copa d’Europa, Laura Orgué ha participat fins a 81 carreres aconseguint 48 posicions entre les 10 millors amb una victòria en 10 km F Pursuit a Rogla (SLO) i 5 km C a Schilpario (ITA) i un tercer lloc en 10 km C a l’estació francesa de Chamonix. Des que va guanyar per primera vegada uns Campionats d’Espanya en 30 km C MST a Beret el 2007, Orgué ha guanyat en totes les proves que ha participat dels campionats nacionals sent els últims els de Linza en aquesta temporada 2014-15.

Aquest premi especial a l’esperit esportiu va ser instituït el 2009, i des d’aleshores s’atorga a l’acabament de cada temporada esportiva:

2009-2010 Vicenç Vilarrubla i Solsona
2010-2011 Anna Amor i Pagès
2011-2012 Lázaro Martínez i Sonsona
2012-2013 Eric Villalón i Fuentes
2013-2014 Marta Andrade i Vidal
2014-2015 Laura Orgué i Vila

 

Reconeixement Sr. David Moner

Durant l’acte de Lliurament de premis es reconeixerà la dilatada trajectoria del Sr. David Moner al capdavant de l’esport assicuatiu català. David Moner ha estat president de la Unió de Federacions Esportives de Catalunya durant 17 anys. Gran aficionat a l’esport, ha estat nedador i jugador de waterpolo del Club Natació Banyoles, del qual també va ser entrenador. És en aquest mateix club on va iniciar la seva etapa com a directiu, ocupant més tard el càrrec com a president de la Federació Catalana de Rem i de la Federació Catalana de Natació, entre d’altres càrrecs directius. Soci d’honor de nombrosos clubs, ha estat guardonat amb les més altes distincions esportives, com l’Ordre Olímpica d’Argent, els Anells d’Or del CIO, la Creu de Sant Jordi 2010 de la Generalitat de Catalunya o la Medalla d’Or al Mèrit Esportiu de la Ciutat de Barcelona. El passat mes de juliol de 2014, quan va deixar el càrrec com a president de la Unió de Federacions, va ser nomenat President d’Honor de la Unió de Federacions Esportives de Catalunya i va rebre la Medalla d’Or per la seva trajectòria durant més de 60 anys en pro de l’esport català i els 17 anys al capdavant de la Unió de Federacions.

 

III Premi Col·laborador i Esport Pitu Figueras 2015 – Associacion de Volentaris Val d’Aran

Aquesta temporada el reconeixement als valors de l’esport serà per “L’Associacion de volentaris Val d’Aran’, que serà guardonada al Museu Olímpic i de l’Esport amb el III Premi Col·laborador i Esport Pitu Figueras 2015, una iniciativa de la Junta Directiva de la FCEH amb l’objectiu de fer visible el paper dels col·laboradors i voluntaris en els esports d’hivern. Les candidatures guardonades en les passades edicions van ser “Guillem Salmerón i el seu equip” el 2014 i “El Descens Infantil de la Molina” el 2013.

La Comissió del premi, formada per 5 membres, ha decidit reconèixer a tot l’equip de més de 120 voluntaris de la Val d’Aran la seva desinteressada dedicació envers el món de la competició d’esports d’hivern, les tasques de voluntariat de tot tipus que duen a terme, les seves dots organitzatives, el seu esperit col·laboratiu i la seva capacitat per reunir i motivar un gran equip humà tant a nivell esportiu, com social i humà. El premi serà una escultura singular creada pel gendre del Dr. Figueras, Iñaki Castillo, al·legòrica als valors d’altruisme i de treball desinteressat per l’esport, d’acord amb l’esperit que el Dr. Josep MªFigueras va practicar durant tota la seva vida. Els membres del jurat d’aquesta edició han estat el Sr. Josep Manuel Puente, President del CEC i del Jurat; el Sr. Marc Rafart, President de SOL; el Sr. Toni Real, Director del programa Temps de neu de TV3; el Sr. Guillem Barquin, Periodista esportiu i la Sr. Clara Figueres, familiar del Dr. Pitu Figueres.

L’Associació de Volentaris Val d’Aran va néixer a l’any 2006 a iniciativa del Departament de Joenessa del Conselh Generau d’Aran per poder donar cobertura a les necessitats sorgides arrel de la celebració d’una etapa del Tour de França a la Val d’Aran. A partir de llavors, aquesta Associació ha continuat fent tasques de voluntariat de tot tipus, tant a nivell social, com humà, com esportiu… etc. En l’actualitat són més de 120 voluntaris i voluntàries que participen i col·laboren de manera totalment altruista en les moltes accions per les que se’ls requereixen. L’apartat en el que més incidència tenen és en l’esportiu, sobretot en la temporada d’hivern al llarg de la qual participen i col·laboren en la majoria de les proves esportives que es fan: Marxa Beret, Campionats d’Espanya de Múixing, Campionats Audi Quattro Cup, Marxa Popular Raquetes en Parros, Campionats d’esquí alpí gegant, supergegant i eslàlom de totes les categories, etc.

El Dr. Figueres va ser una d’aquelles persones que van dedicar un gran número d’hores al tractament de les lesions produïdes esquiant i que va invertir moltes i moltes hores en els altres. Carismàtic i sempre de bon humor, va ser un home conegut per molts i admirat per tot aquell que coneixia els seus projectes. La candidatura guanyadora recull l’esperit i els valors de l’esportd’acord amb l’esperit  que el Dr. Josep MªFigueras va practicar durant tota la seva vida, i es mereix un premi al temps invertit, a l’esforç, i a la dedicació dipositada per part de tots els voluntaris i col·laboradors apassionats del món de la neu que col·laboren en la seva organització.

#premisfceh #fidefred

Aquesta jornada de cloenda de la temporada d’hivern 2014-15 es viurà a les nostres xarxes socials i des de aquí us convidem a que interactueu amb nosaltres als hashtags #premisfceh i #fidefred.

Enllaços relacionats
Premis honorífics 2014-2015