Presentació de Pirena Advance, més internacional que mai

La Plaça de la Catedral de Barcelona, com es tradicional, va acollir ahir la roda de premsa de presentació de Pirena, en la seva 22ena edició, a Barcelona. L’acte va ser presidit per el conseller d’empresa i ocupació, Francesc Xavier Mena, que va destacar l’aposta que moltes empreses fan per donar suport a iniciatives com la ruta blanca dels Pirineus. El conseller Mena va apuntar que Pirena:

“permet projectar valors molt importants, sovint vinculats al món de l’esport, com el respecte per la natura, l’esforç per superar dificultats, la comunió entre persones i gossos o aquest fair play que sempre promou i defensa Pirena. Volem compartir aquests valors, que també són dels Pirineus”.

A l’acte també va assistir el secretari general de l’esport, Ivan Tibau, que va felicitar que en moments complicats com els actuals tirin endavant iniciatives esportives tan consolidades com Pirena. Per la seva banda, la tinent d’alcalde de qualitat de vida, igualtat i esports de l’Ajuntament de Barcelona, Maite Fandos, va mostrar el seu agraïment pel suport explícit que Pirena fa a la candidatura Barcelona-Pirineu per als Jocs Olímpics d’hivern de 2022 i va assegurar que, en la part que els correspon, recullen la petició que el múixing pugui ser esport olímpic. Fandos també va remarcar alguns dels trets característics de Pirena, com són “el treball en equip, l’esforç, la disciplina, el compromís, l’aventura i la capacitat de superació”, alhora que va felicitar la presència cada vegada major de dones en competició.

L’acte, en què també hi va participat el director de Pirena, Pep Parés, i el director general d’Affinity Petcare, Xavier Serra, va servir per donar a conèixer el cupó que la ONCE dedicarà a Pirena el pròxim 21 de gener, i que ha estat presentat pel delegat territorial de l’ONCE a Catalunya, Xavier Grau.

Pirena Advance 2012 començarà el 22 de gener a La Partacua (Osca) per disputar 14 etapes pel Pirineu d’Aragó, de Lleida, de França, d’Andorra i de Girona. Aquest diumenge, 15 de gener, es farà la tradicional festa de presentació a la platja de la Nova Icària de Barcelona.

Cliqueu a sobre de les imatges per ampliar-les.

Fotos: Aure Farran