Presentada la temporada 16-17 sota el lema: Els esports d’hivern, un repte conjunt

La Federació Catalana d’Esports d’Hivern (FCEH), la Secretaria General de l’Esport (SGE), i l’Associació Catalana d’Estacions d’Esquí i Activitats de Muntanya (ACEM) han presentat conjuntament aquest matí, davant d’una sala plena d’assistents, la temporada d’esports d’hivern 2016-17 sota el lema “Els esports d’hivern, un repte conjunt”. L’acte ha tingut lloc a l’espai Teatre del Poble Espanyol de Barcelona, aprofitant la celebració del festival d’esquí i esports de muntanya Let’s Snow BCN 2016.

A l’acte han intervingut el Sr. Gerard Figueras, Secretari General de l’Esport de la Generalitat de Catalunya; el Sr. David Escudé, Comissionat d’Esports de l’Ajuntament de Barcelona; la Sra. Carme Ortoll,Directora General d’educació Infantil i primària de la Generalitat de Catalunya; el Sr. Xavier Espasa, Director de l’Agència Catalana de Turisme; el Sr. Aureli Bisbe, President de l’Associació Catalana d’Estacions d’Esquí i Activitats de Muntanya i el nostre President el Sr. Oscar Cruz.

El President de la FCEH, Sr. Oscar Cruz, ha començat el seu discurs destacant la importància del lema de la trobada. “Avui és un dia històric pels esports d’hivern perquè per primera vegada ens hem reunit Institucions públiques, federacions, estacions i gestors esportius per donar el tret de sortida a la temporada. Junts assolirem el repte de  desenvolupar els esports d’hivern al nostre país”.

En aquesta mateixa línea, el Secretari General de l’Esport, Sr. Gerard Figueras, ha iniciat els seu parlament destacant també la importància de ser-hi tots junts: “És un luxe que per primera vegada molta gent que treballa pel desenvolupament del territori i pel desenvolupament dels esports d’hivern, sumem esforços i presentem projectes per treballar junts”.

Un tema central de la presentació ha estat la promoció escolar. Cruz ha aportat als oients dades concretes dels programes de promoció dels esports d’hivern que s’estan duen a terme conjuntament entre el Departament d’Ensenyament, la Secretaria General de l’Esport de la Generalitat de Catalunya, l’Ajuntament de Barcelona i la FCEH. La Directora General d’Educació Infantil i Primària de la Generalitat de Catalunya, Sra. Carme Ortoll, ha exposat les novetats de la tercera temporada del programa Esport Blanc Escolar que aquest any arriba a 70 escoles del Pirineu. Per a la seva banda, el Comissionat d’Esports de l’Ajuntament de Barcelona, Sr. David Escudé, ha explicat el creixement del programa Esports d’Hivern, que arriba aquest any a la seva quarta fase d’implementació, i a través del qual aproximadament uns 1.000 alumnes barcelonins podran iniciar-se en els esports blancs.

El President de la FCEH també ha fet esment del PERFEDI, el Plan Estratégico de la Real Federación Española de Deportes de Invierno: “Estem molt orgullosos d’aquest Pla Estratègic perquè complementa al Pla Estratègic dels Esports d’Hivern de Catalunya (PEEHC). Amb el PERFEDI es tanca el fil conductor de tota la feina de tecnificació que comença des de la base i arriba fins als equips estatals”.

El Sr. Oscar Cruz ha destacat els grans esdeveniments de neu que tindran lloc a les estacions d’esquí del Pirineu català, com ara la Copa del Món FIS d’snowboard cross (SBX) els propers 4 i 5 de març de 2017, la Copa del Món d’snowboard cross (SBX) + Banked SL IPC del 16 al 21 de gener i la tradicional Marxa Beret a Baqueira Beret, el 4 i 5 de febrer. També ha volgut esmentar la importància de la celebració del Campionat del Món d’Snowboard i Freestyle, que aquesta temporada acollirà l’estació d’esquí granadina de Sierra Nevada del 6 al 19 de març.

L’Associació Catalana d’Estacions d’Esquí i Activitats de Muntanya i l’Agència Catalana de Turisme han fet un balanç de la temporada anterior i han presentat les inversions i les principals novetats que les estacions catalanes han preparat per aquesta temporada.

Per finalitzar, l’acte ha comptat amb la presentació dels nous equips de tecnificació de la FCEH 2016-17 de les disciplines d’Esquí Alpí, Esquí Fons, Snowboard i Patinatge de Velocitat. Aquesta temporada la FCEH tecnifica prop de setanta atletes que avui han pogut explicar al públic assistent com es preparen les curses, quins són els seus llocs d’entrenament i els objectius més propers de cara a la nova temporada.