Presentada la temporada 2014-15 a l’espai interactiu dels esports d’hivern ubicat a Bargelona

El president de la FCEH, Oscar Cruz, ha donat el tret de sortida a la temporada de neu i gel 2014-15 posant de relleu els esdeveniments esportius internacionals de neu i gel que acollirà casa nostra fent especial menció a la competició més important que se celebra dins el món del gel després de les olimpíades: La Final de l’ISU Grand Prix de Patinatge artístic sobre gel. A més, en el marc del 50è aniversari de Baqueria Beret, ha reconegut a l’estació la seva tradició i implicació amb els esports així com el seu constant treball per millorar i crear una de les estacions de referència. Cruz ha avançat que el proper any la clàssica Marxa Beret d’esquí de fons serà Copa d’Europa.

 

La recentment inaugurada Bargelona, la pista de gel de Plaça Catalunya, ha estat el lloc escollit per a presentar la nova temporada d’hivern 2014-15. La roda de premsa s’ha dut a terme dins el nou racó interactiu dels esports d’hivern, instal·lat dins la carpa de Bargelona, i que té l’objectiu de donar a conèixer aquests esports d’una manera lúdica. A més els visitants es poden informar sobre els esports de neu i gel amb suports audiovisuals i posar en pràctica alguns d’ells.

El President de la FCEH, ha obert l’acte en què ha explicat les principals accions en les quals la FCEH està treballant: les competicions internacionals del calendari FIS que es disputaran a Catalunya al llarg de la temporada, la implementació del Pla Estratègic dels Esports d’Hivern en l’àrea de la promoció escolar en comarques del Pirineu i Barcelona i el seu suport al projecte SnowWorld deixant constància que ‘la FCEH està interessada en aquesta instal·lació ja que la considera molt positiva tant per a l’esport com per a la ciutat, sent l’objectiu principal el impuls de la pràctica dels esports d’hivern a la ciutat de Barcelona”. En aquest sentitCruz ha mostrat el seu desig que finalment hi hagi consens polític perquè es pugui tirar endavant el projecte a la ciutat. Seguidament, Cruz ha felicitat als dos nous presidents de les federacions espanyoles de les quals depèn la FCEH. D’una banda al Sr. May Peus, President de la Real Federación Española de Deportes de Invierno (RFEDI) i d’una altra el Sr. FranK González, President de la Federación Española de Deportes de Hielo (FEDH). “Volem celebrar que dos catalans hagin estat triats presidents d’aquestes federacions”.

Bargelona, una instal·lació consolidada

Oscar Cruz ha estat acompanyat del President de la Fundació Barcelona Comerç, promotora de la pista de Barnagel, el Sr. Vicenç Gasca, a qui a agraït la cessió de l’espai per dur a terme la roda de premsa: “És obligació nostre agrair a la Fundació Barcelona Comerç i també l’Ajuntament de Barcelona que puguem mostrar els nostres esports a la ciutat. La pista de gel crea il·lusió, crea llocs de treball i crea inversió, és una instal·lació consolidada que l’any passat va rebre prop de 90.000 patinadors i que van visionar un milió de persones”.

Esportistes

També han participat de la roda de premsa els esportistes Gabriel Gorce i el seu guia Arnau Ferrer, esquiadors d’alpí català amb deficiència visual i medallistes paralímpics, el fondista Oscar Jorba, integrant del grup de tecnificació d’esquí de fons de la FCEH, les esquiadores alpines Clara López, Anna Diaz Prieto, Marta Jiménez, del grup d’Alt Nivell Català i els esquiadors Ricard Ortega, Toni Puig, Alex Pons, Miquel Mateu i Jordi Serra, del grup d’Alt Nivell Català masculí. Tècnics i responsables esportius de la FCEH com ara Pep Pujol i Cesc Roca (Esquí Alpí) i Ruben Llop (Short Track) també ens han acompanyat durant la jornada de presentació.

Esdeveniments internacionals

En relació a les competicions internacionals que acollirà el Pirineu Català i la ciutat de Barcelona aquesta temporada, Cruz ha encetat amb la competició més important que se celebra dins el món del gel després de les olimpíades: la Final de l’ISU Grand Prix de patinatge artístic sobre gel, que rebrem d’aquí a dues setmanes al Fòrum de Barcelona, “és com si ens portessin una final de la Champions League” ha afegit Cruz. Una altra competició important que ha destacat el President de la FCEH és la Copa del Món d’Snowboard que es celebrarà a La Molina:  “El 2011 es va celebrar a La Molina la millor copa del món que s’ha celebrat mai. Ens hem destacat per aconseguir un gran èxit organitzatiu, els organitzadors FIS, els tècnics venen a La Molina i estan encantats de l’estat de les pistes, de la preparació tècnica i volen repetir”. ha incidit Cruz.

Seguidament el President de la FCEH ha remarcat que també acollirem a casa nostra les Copes del Món IPC d’Esquí Alpí i Snowboard els mesos de gener i febrer, respectivament. A més, ha atorgat una menció especial a l’estació de Baqueira Beret que aquest any celebra el seu 50è aniversari: “Des de la FCEH volem reconèixer la seva tradició i implicació amb els esports, el seu constant treball per millorar i crear una de les estacions de referència”. Per celebrar aquest aniversari, ha dit el Sr. Oscar Cruz, “hem aconseguit en aquesta estació els Campionats d’Espanya d’Esquí Alpí Absoluts i serà una manera de felicitar la tradició aranesa en els esports d’hivern”. Finalment Cruz ha avançat la celebració de la clàssica Marxa Beret d’esquí de fons de llargues distàncies que segons el President de la FCEH, “l’any vinent serà Copa d’Europa”.

Promoció escolar

Per aportar als oients dades concretes envers els programes de promoció dels esports d’hivern que s’estan duen a terme conjuntament entre el Departament d’Ensenyament, la Secretaria General de l’Esport de la Generalitat de Catalunya, l’Ajuntament de Barcelona i la FCEH, han assistit importants personalitats dins l’àmbit esportiu català com són el Sr. Ivan Tibau, Secretari General de l’Esport de la Generalitat de Catalunya i la Sra. Maite Fandos, Tinenta d’Alcalde de Qualitat de Vida, Igualtat i Esports de l’Ajuntament de Barcelona. També hem comptat amb la presència de la Directora General d’Educació Infantil i Primària de la Generalitat de Catalunya, la Sra. Carme Orcoll.

D’una banda la Sr. Fandos ha donat dades d’un dels programes que s’estan duen a terme a la ciutat de Barcelona sota el nom L’ESCOLA FA ESPORT A LA CIUTAT i mitjançant el qual s’aconsegueix incloure els esports d’hivern dins l’horari lectiu de les escoles: El programa es divideix en dues branques: esports de neu i esports de gel. Aquest primer any s’inclouran en el programa les modalitats d’esquí de fons, esquí alpí, snowboard i esports de gel. Pel que fa als primers, hi participen aproximadament 1.000 alumnes de 22 centres escolars mentre que en el segon hi participen 900 alumnes de 23 centres escolars, tots ells de 3er i 4t de primària (8 -10 anys) d’escoles de diferents districtes de Barcelona.” Segons ha explicat la Sr. Maite Fandos, l’objectiu del programa és anar incorporant més centres en els propers 4 anys.

D’altra banda, la Directora General d’Educació Infantil i Primària de la Generalitat de Catalunya, la Sra. Carme Orcoll, ha explicat més detalls del programa de promoció que s’està implementant, en aquest cas, a les comarques del Pirineu català sota el nom ESPORT BLANC ESCOLAR: “Es va iniciar amb una primera prova experimental a 19 centres educatius de les comarques de l’Alt d’Urgell, Vall d’Aran, Cerdanya i que va acollir la participació de 146 alumnes de 3er i 4t de primària”. “Enguany és el moment d’afegir més escoles del Pirineu i tenim la intenció d’arribar a 400 alumnes”. Tos aquests esports de neu s’han aconseguit vincular transversalment al currículum de les assignatures d’Educació Física i Coneixement del Medi dins l’horari lectiu i, segons la Sra. Ortoll, “el programa contempla actualment 8 sessions a la neu”. El Secretari General de l’Esport, el Sr. Ivan Tibau ha exposat que els programes de promoció escolar són fruit del consens de tots els agents implicats: “La FCEH, implicada en la selecció i coordinació tècnica, els consells esportius, els consells comarcals, l’Ajuntament, les estacions d’esquí alpines i nòrdiques, el Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya, l’Oficina de la Candidatura Olímpica Barcelona Pirineu 2026, famílies, etc…”

Col·laboradors

Com a Marca Oficial de primeres capes de la FCEH, l’empresa Sport HG, també ha estat present a l’acte de roda de premsa en què ha exposat una mostra del model exclusiu de samarreta i pantalon tèrmic que dissenyarà als esportistes i entrenadors membres dels equips de tecnificació de la FCEH durant la temporada 2014-15. Altres col·laboradors de la FCEH com Podoactiva i Breniam també ens han acompanyant durant l’acte de roda de premsa que ha finalitzat amb la tradicional foto de família. 

Enllaços relacionats
Galeria d’imatges