Presentat el Preolímpic d’hoquei gel femení Barcelona 2012

Les instal·lacions del FC Barcelona van acollir ahir al matí el primer acte del Preolímpic femení d’hoquei gel que se celebrarà a la Pista de Gel barcelonina del 12 al 14 d’octubre.

Aquesta serà la primera ocasió en què un equip femení espanyol de hoquei gel disputi aquest campionat, valedor per als Jocs Olímpics de Sotchi 2014, ja que la primera selecció femenina del nostre país va fer el seu debut fa només tres temporades, el maig de 2009.

Autoritats

Les autoritats encarregades de donar el tret de sortida van estar la presidenta de la Federació Espanyola d’Esports de Gel, María Teresa Samaranch, el Membre del Consell de la Federació Internacional d’Hoquei Gel (IIHF), Frank González, el president de la Federació Catalan d’Esports d’Hivern, Òscar Cruz, el responsable de les seccions no professionals del FC Barcelona, ​​Ramon Cierco, el Representant Territorial de la Secretaria General de l’Esport a Barcelona, ​​Santiago Siquier, i la Tinent d’Alcalde d’Igualtat, Qualitat de Vida i Esports de l’Ajuntament de Barcelona, ​​Maite Fandos.

Tots ells van destacat la importància de la celebració per primera vegada d’un torneig d’aquestes característiques a la ciutat i del creixement dels esports de gel amb l’arribada de noves modalitats, com aquest hoquei gel femení.

També es va comentar la importància de la celebració del Dia Mundial del Hoquei Gel femení, que tindrà lloc durant el matí del dissabte 13, en la qual s’acostarà aquesta modalitat a esportistes d’hoquei línia i hoquei patins per fomentar la creació de més equips de hoquei gel. 

Debut de la selecció espanyola

Al Preolímpic, la selecció espanyola debutarà en competició el proper divendres 12 a les 20:00 h contra l’equip de Croàcia, per seguir el dissabte 13 a la mateixa hora contra Hongria i finalitzar el diumenge 14 contra Dinamarca.

L’entrada per als tots els partits de la competició és totalment gratuïta.


Arxius relacionats

Dossier de premsa

Enllaços

Federació Internacional d’Hoquei Gel (IIHF)

F.C.Barcelona