Proclamats a Sierra Nevada els podis de la 2a Fase Copa Espanya

Del 3 al 6 de març la RFEDI va celebrar el súper-G, l’eslàlom i el gegant de la Copa d’Espanya Audi d’infantils a l’estació granadina de Sierra Nevada. Els corredos catalans Carmela Olmo, Pau Puerto, Isidre Sans, Enric Ferrer, Octavi Aris, Tomy Marcet, Jana Suau, Arrieta Rodriguez, Victoria Cubiña, Mikel Ergüin, Pat Miquel, Mireia Vazquez, Alex Ugas, Carla Maristany, Samuel Beso, Marc Vilalta i Guillem Bosch van estar presents als podis d’aquesta II Fase.

Les competicions van donar el tret de sortida el passat dijous, dia 3 de març, amb la disputa del Campionat d’Andalusia de súper gegant. L’endemà dia 4 es tornava a celebrar un altre súper-G, però en el marc de la Copa d’Espanya, competició que va continuar el dissabte 5 amb un eslàlom i s’acomiadava de Sierra Nevada el diumenge 6 amb un gegant. Després de la de Granada, quedarà encara una darrera fase abans de saber el nom dels guanyadors finals d’aquesta temporada.

Per a aquesta segona fase de la Copa Espanya hi havia un total de 122 atletes inscrits: 30 dames U14, 31 homes U14, 28 dames U16 i 33 homes U16. Les federacions autonòmiques participants eren 8: Andalusa, Aragonesa, Asturiana, Càntabra, Catalana, Castella i Lleó, Madrilenya i Navarra.

Súper – G1

En la categoria U16 masculina el corredor més ràpid va ser l’andalús Andrés Trujillo (55.06), seguit dels corredors catalans Pau Puerto del GRANUEC (57.27) i Isidre Sans del AISC (57.40). Pel que fa a les noies, el podi SG1 femení va ser tot català: campiona Pat Miquel del CAEI (56.19), segona classificada Mireia Vázquez del GRANUEC (57.26) i tercera Carmela Olmo del CAEI (57.51).

En la categoria U14 masculina el primer lloc de la classificació va ser per Luis Cuellar (57.62), seguit dels corredors del CAEI Tomy Marcet (57.69) i Octavi Aris (57.75). Tres corredores catalanes van ser les protagonistes del podi femení en aquesta categoria començant per la primera classificada Jana Suau del GRANUEC (58.16), seguida de Arrieta Rodriguez del CEVA (58.86) i de Carla Maristany del CAEI (1:00.24).

Súper – G2

En la categoria U16 masculina el triomf va ser també per a Andrés Trujillo (54.95), seguit en segon lloc del corredor català Pau Puerto del GRANUEC (57.27) i en tercer lloc de l’aragonès Mikel Ergüin (57.65). Pel que fa a les noies, el podi SG1 femení va ser tot català: campiona Pat Miquel del CAEI (57.01), segona classificada Carmela Olmo del CAEI (58.16) i tercera Mireia Vázquez del GRANUEC (58.54).

En la categoria U14 masculina triomf d’Octavi Aris del CAEI (58.64), seguit de l’andalús Luis Cuellar (58.89) i Alex Ugas del GRANUEC (59.11). En dones, el primer lloc del podi va ser també català de la mà de la corredora del GRANUEC Victoria Cubiña (58.67) seguida de la seva companya de club Jana Suau (59.18) i de l’aragonesa Irena Ziach (1:00.06).

GS

En la categoria U16 masculina el primer lloc del podi va ser català de la mà de Isidre Sans del AISC (1:49.39), seguit del corredor andalús Andres Trujillo (1:49.42) i del català Pau Puerto del GRANUEC (1:51.72). Pel que fa a les noies, Carmela Olmo va liderar el podi U16 (1:50.48), seguida de l’aragonesa Irma Doliwa (1:51.80) i l’andalusa Irena Alvarez (1:52.00).

En la categoria U14 masculina i femenina els podis van ser tots catalans. En homes, primer lloc d’Enric Ferrer del C.E.T (1:52.27), segon de Octavi Aris del CAEI (1:52.43) i tercer de Tomy Marcet del CAEI (1:52.60).  En dones, primera lloc de Jana Suau (1:53.66), segon de Arrieta Rodriguez (1:53.80) i tercer de Victoria Cubiña (1:54.17).

SL

En la categoria U16 masculina destacar la segona posició del corredor del S.C.C Guillem Bosch (01:37.02). El primer lloc del podi va ser per Andrés Trujillo (01:33.53) i la tercera per l’aragonès Mikel Ergüin (01:37.51). Pel que fa a la classificació femenina Pat Miquel va tornar a liderar el podi (01:36.73), seguida de la seva companya de club Carmela Olmo (01:37.59) i de l’aragonesa Celia Abad (01.38.40).

En la categoria U14 masculina dos esportistes del CAEI i un del GRANUEC van pujar al podi. El primer lloc va ser Octavia Aris (01:34.36), seguit de Samuel Beso (01:34.58) i de Marc Vilalta (01:35.64). En el podi femení la primera classificada va ser Jana Suau del GRANUEC (01:32.62), la segona l’aragonesa Irena Ziach (01:39.87) i la tercera la catalana Arrieta Rodriguez del CEVA (01:40.14).