Proclamats els campions de la 7a Lliga Catalana de Canicross

Una temporada més s’ha portat a terme la Lliga Catalana de Canicross, competició que aquest any ha celebrat la seva setena edició i que ha acollit un total de set curses distribuïdes pel territori català: dos a Lleida (Granyena de Les Garrigues i Puigverd de Lleida), una a Tarragona (Sant Carles de la Ràpita), i quatre a Barcelona. Totes les curses, celebrades entre els mesos d’octubre i març, han estat organitzades pel club AEM i sota la tutela de la FCEH. Aquestes han estat: 8è Canicross de Catalunya, Campionat de Catalunya, Trofeu Can Pradell, Canicross de la Ràpita, Canicross Cotécnica, Canicross del Garraf i Canicross de l’Anoia.

D’una banda, els campions per categories que ens ha deixat aquesta setena edició de la Lliga Catalana de Canicross han estat: Miriam Galisteo Manzanares (AEM – ACE BOMBERS BCN) i Oscar Romera Huertas (AEM – ACE BOMBERS BCN) en SèniorOlga Alvarez Rubio (AEM – Ruf Mushing Team) i Josep Fornell Figuls (CAVE CANEM) en Veterans A. Finalment, Toni Ferré Canals (AEM – A GRAPES) s’ha proclamat campió en categoria Veterans B.

D’altra banda el campions absoluts de la Lliga Catalana (perquè sumen el màxim de punts a la classificació general) són Miriam Galisteo en dones i Oscar Romera en homes que repeteix absolut per segon any consecutiu, tots dos del club AEM equip Travessa ACE Bombers BCN. El segons classificats de la Lliga són Laia Vives Ramos del mateix equip i Javier Torres Carrasco del CAVE CANEM, seguits de Santiago Del Valle Rodriguez i Inés Hernández Sendra, tots dos també del CAVE CANEM.

Aquesta temporada, degut a un canvi en el reglament, només han puntuat per a la lliga els federats en la FCEH (les temporades passades també puntuaven FEEC, FCAG i FCA). Tot i així, ha estat un èxit de participació, ja que s’ha passat de 27 classificats a la temporada 2011-12 a 34 classificats en aquesta temporada, que a més representa un evident creixement de llicències en esports d’hivern.

Com a novetat d’aquesta nova edició de la Lliga Catalana de Canicross destaquem l’estrena del club de Canicross Cavecanem, creat al 2012, amb una bona participació de corredors federats a la lliga.

Enllaços relacionats
Classificació 7a Lliga Catalana de Canicross 2012-13