Proclamats els Campions i Campiones de Catalunya de Llargues Distàncies 2016

En el marc d’aquesta edició de la Puigcerdà Fons, que finalment no va puntuar per a Copa Espanya, es van celebrar també els Campionats de Catalunya de Llargues Distàncies. Pol Vidal del ANEC i els corredors del PEC Júlia Galcerán, Bernat Galcerán i Mireia Comellas són els nous Campions i Campiones de Catalunya de Llargues Distàncies 2016.

El calendari de curses catalanes d’esquí de fons va aterrar el passat dissabte 12 de març a La Llosa per celebrar una edició més de la popular Puigcerdà Fons, cursa de tècnica clàssica i per a totes les edats i nivells. La 15a Puigcerdà Fons, que tornava a formar part del circuit de la Copa Catalana i Copa Nins de la disciplina, va acollir també aquesta temporada la celebració dels Campionats de Catalunya de Llargues Distàncies 2016, per a les categories U18, U20, Sènior i Màster. Va constar, com és habitual, de quatre distàncies: 30, 15, 5 i 2,5 quilòmetres i es van fer dos lliuraments de premis: un per als podis de la Puigcerdà Fons i un altre per celebrar els podis del Campionat de Catalunya.

Martina Miquel i Aniol Borrell- Campions Puigcerdà Fons 2,5 km
A la distància de 2,5 quilòmetres femení el podi de la Puigcerdà Fons (que en aquesta distància no puntuava per a Campionat de Catalunya) va ser íntegrament català amb la Campiona Martina Miquel,  la subcampiona Núria Ruiz  i la 3a classificada Naila Visa. Mentre, en el podi masculí, el 2n i 3r classificat de la Puigcerdà Fons van ser Aniol Borell del PEC i Marc Colell del CEFUC.

Martina Barres i Martí Forcada – Campions Puigcerdà Fons 5 km
A la distància de 5 quilòmetres, que només puntuava per a la Puigcerdà Fons, Martina Barres i Martí Forcada  del PEC es van dur el títol de Campions. El fondista Miquel Visa del mateix club va ser el 3r classificat.

Júlia Vila i Pol Vidal – Campions de Catalunya Llargues Distàncies 15 km
A la distància de 15 quilòmetres la catalana Júlia Vila del PEC es va dur la primera posició de la classificació femenina de la Puigcerdà Fons i alhora el títol de Campiona de Catalunya de Llargues Distàncies, seguida de les corredores Angela Pendry i Cyrille Ferrandis. En Homes, els corredors del ANEC Pol Vidal i Marc Vidal es van dur el 1r i 2n lloc de les llargues distàncies i de la Puigcerdà Fons, per davant del 3r classificat Matiss Maury. El tercer classificat del Campionat de Catalunya va ser Oriol Llarden del ANEC.

Mireia Comellas i Bernat Galcerán – Campions de Catalunya Llargues Distàncies 30 km
Finalment, a la distància de 30 quilòmetres Mireia Comellas i Marta Folch es van proclamar campiona i subcampiona de Catalunya i també de la Puigcerdà Fons en dones, mentre que en homes el Campió de Catalunya va ser Bernat Galcerán, alhora 2n classificat de la Puigcerdà Fons. Julen Armendariz del CEFUC i Armand Geriment es van proclamar subcampió i 3r classificat de Llargues Distàncies.