Proclamats els podis de la 24a Marxa Pirineus a les estacions de Lles i Aransa

El diumenge 24 de gener es va celebrar la Marxa Pirineu entre les estacions de Lles i Aransa.

Un total de 180 participants catalans, navarresos, bascos, aragonesos, francesos, andorrans i un participant dels estats units van prendre la sortida de l’estació de Lles per celebrar la 24a edició de la popular Marxa Pirineu Memorial Frederic Roure d’esquí de fons, una cursa pirinenca que forma part de la 11a Copa Catalana de la disciplina, i que és l’única marxa de fons de l’estat espanyol que té sortida en una estació (Lles) i finalitza en una altra (Aransa). Aquest fet diferencial és un dels atractius principals de la competició, que va constar de dues distàncies: 14 i 20 quilòmetres. Normalment el recorregut llarg és de 25 quilòmetres, però en aquesta edició es va retallar la part del recorregut que pujava fins el Mirador del Pla de Llet per menor innivació en aquella zona.

Cal destacar de la cursa l’alta participació en la categoria familiar, modalitat exclusiva d’aquesta cursa, que consisteix en tres membres de una mateixa família que competeixen. En aquesta modalitat van participatr un total de 12 famílies.

A nivell competitiu cal destacar el bon temps fet pel fondista Irineu Esteve (NATURLANDIA), guanyador de la cursa llarga, amb un temps de 50 minuts en completar el recorregut, sent el primer corredor que va entrar a meta, seguit de Sadurní Betriu (CEFUC) i Ruben Casseny (VITALDENT). En la classificació femenina la fondista que va finalitzar abans el recorregut de 20 quilòmetres va ser Cynthia Martinez (IRRINTZI), seguida de Louise Brown i Aloma Combalia (CENA).En la distància de 14 quilòmetres els campions van ser Carola Vila (NATURLANDIA) i Gral Sellés. El podi femení el van completar Perrina Abadie (PYRENNES 2000) i Marta Cester (CAEI) i el podi masculí Martin Morales (BELLVER) i Jaume Pueyo (CEFUC). 

Gràcies al bon treball de manteniment, la pista es va mantenir en bones condicions, malgrat les elevades temperatures.

Enllaços relacionats