Proclamats els podis del Campionat de Catalunya Discapacitat

Els atletes Anna Selvi, Bàrbara Pérez, Alba Coma, Pablo Torrescasana i Albert Garriga es proclamen Campions i Campiones de Catalunya 2016 a La Molina.

El primer dissabte de febrer l’estació d’esquí de La Molinava acollir el Campionat de Catalunya d’esquí alpí adaptat, una competició organitzada per la FCEH, conjuntament amb la Federació Catalana d’Esports de Persones amb Discapacitat Física (FCEDF), la Federació Esportiva Catalana de Paralítics Cerebrals, la Federació Catalana d’Esports per a Cecs i la Federación Española de Deportes para Discapacitados Físicos. 

Aquesta competició es va celebrar sota l’especialitat de gegant i eslàlom, homes i dames, a dues mànegues. Hi van participar diferents esportistes de les tres federacions d’esport paralímpic i de la FCEH. En eslàlom, els campions de Catalunya 2016 van ser Anna Selvi i la seva guia Esther Noguera (1:05.05) en la categoria de Discapacitat Visual; Bárbara Perez de Juan (1:12.44) en la categoria de Peus i Alba Coma Rosell (1:43.24) en la categoria Sentats. En gegant, en Discapacitat Visual, la corredora Anna Selvi i la seva guia Esther Noguera (52.63) es van tornar a proclamar campiones de la categoria, mentre que Bárbara Perez de Juan (55.78) també es va proclamar campiona de catalanya en de Peus. En categoria Sentats la Campiona de Catalunya va ser Alba Comas (1:14.39). 

El podi masculí de la prova de gegant va coronar a Pablo Torrecasana (56.18) i Albert Garriga (57.58) campions de Catalunya 2016 en les categories de Peus i Sentats, respectivament. El podi de la categoria de Peus el van completar Pol Aguilar (59.81) com a subcampió i Carlos Faci (1:02.82) com a tercer classificat. El podi de la categoria Sentats el van completar Alvaro Bayona (1:16.60) i Jordi Vilaseca (1:23.48).

La celebració d’aquest Campionat simbolitza un pas endavant en la consolidació del treball de totes les Federacions, entre les quals hi ha una estreta col·laboració per aconseguir la integració de l’esport adaptat en les competicions del calendari federatiu.  

Les esquiadores de la FCEH Anna Selvi i Esther Noguera, actuals campiones de Catalunya 2016 i Campiones d’Espanya d’Eslàlom IPC 2015, van rebre l’any passat i per primer cop, el globus de la Copa del Món en la modalitat d’Eslàlom, un guardó a les millors esportistes de la classificació general femenina de Copa del Món. 

Enllaços relacionats
Classificació completa