Proclamats els podis del SL del Campionat d’Espanya a Formigal

El passat dimarts 29 de març es va celebrar l’eslàlom dels Campionats d’Espanya Absoluts amb 151 corredors (97 homes i 54 dones) a Formigal, on la corredora catalana Núria Pau revalidava el títol de Campiona d’Espanya de la disciplina.

Del 28 al 30 de març, la Real Federación Española de Deportes de Invierno (RFEDI) conjuntament amb la Federación Aragonesa de Deportes de Invierno, el Formigal Esquí Club i l’estació hivernal d’Aramón-Formigal van organitzar els Campionats d’Espanya d’esquí alpí d’en categoria absoluta de la temporada 2015/16.

La jornada de dimarts 29 va comptar amb una dura meteorologia durant la celebració de l’eslàlom que es va disputar a la pista Tres Homes d’Aramón Formigal, amb sortida als 1.965 metres i arribada, 1.825 metres, amb un desnivell de 140 m.

Núria Pau, revalida el seu títol de campiona d’Espanya de la disciplina més tècnica.
Clara López i Nil Sellés, corredors de tecnificació de la FCEH, els milors en U21.

La corredora catalana de la RFEDI Núria Pau (LMCE), va revalidar el títol de campiona que va obtenir en la passada temporada amb un crono final de 1: 27.50.  A +0.24 ha finalitzat la seva companya de l’equip, Júlia Bargalló (CAEI), amb un temps total de 1: 27.74, després de registrar el millor temps en la segona mànega, amb 42.95. Per la seva banda, Sofia Gandarias (Fed. Aragonesa) va ocupar la tercera plaça amb una suma de 1.30.76. Pel que fa als corredors i corredores de tecnificació de la FCEH destacar l’actuació de Clara López, primera classificada en U21 i d’Eugenia Mateu, segona classificada en U18. Les corredores catalanes Anna Oller i Gloria Costa van completar el podi U18, proclamant-se 1a i 3a classificada de la categoria.

Juan del Campo, nou campió d’Espanya d’eslàlom.
Aingeru Garay, corredor de tecnificació de la FCEH, el millor en U18.

L’esquiador basc component de RFEDI es va proclamar campió d’Espanya després d’aconseguir el millor temps en l’eslàlom (1: 18.63). En segona posició, a +1.31 va finalitzar el català Pol Carreras del GRANUEC amb un crono de 1: 19.94, que va realitzar el millor temps en la segona mànega (40.92). El tercer lloc va ser per al també corredor de la FCEH Alex Puente (CAEI), que després de registrar el segon temps en la primera mànega (38.40), va sumar un total de 1:21.67. L’altre component de l’equip nacional i també de la FCEH Joaquim Salarich (LMCE), que anava tercer en la primera baixada, no va finalitzat la segona mànega. Pel que fa als corredors i corredores de tecnificació destacar l’actuació d’Aingeru Garai, primer classificat U18, i de Nil Sellas, Marc Tabernero i Ricard Ortega, els tres millors en U21.

Campionat d’Espanya U21 / U18
L’eslàlom masculí ha estat valedor per al Campionat d’Espanya U21 / 18, donat que el passat 20 de març va ser suspès a causa de la meteorologia.