Proclamats els vencedors dels Campionats de Catalunya d’Esquí Alpí Absoluts

foto

Aquests 10, 11 i 12 de març l’estació Espot Esquí va rebre els Campionats de Catalunya d’Esquí Alpí Absolut.

Les tres jornades van estar marcades per unes condicions primaverals de sol i calor. Sortosament i gràcies a la feina dels efectius de l’estació, la neu va aguantar en perfectes condicions i els corredors van poder gaudir d’una gran competició.

“Gràcies a l’esforç d’un bon servei de pistes de l’estació Espot Esquí, col·laboradors i voluntaris hem pogut tirar endavant les curses i estem molt satisfets dels resultats” argumenta el Vicepresident de Neu de la FCEH, Joan Puig.

El primer dia de competició els esportistes van disputar dos súper gegants, el primer dels quals va proclamar als campions de Catalunya de la modalitat.

L’andorrana Sara Ramentol (50.22) i l’andalús Ibai Linacisoro (48.85) van ser els més ràpids en la primera prova dels Campionats. Els millors de Catalunya de la modalitat súper gegant van ser la Mirentxu Miquel (50.63), tercera classificada de la cursa i en Ferriol Llibre (59.03), subcampió de la prova. L’Eugènia Mateu (50.89) i en Jordi Serra (49.96) es van proclamar campions de Catalunya de la categoria ciutadans.

En el segon súper gegant de la jornada la Sara Ramentol va tornar a ser la millor fèmina i va aconseguir un temps de 50.27. En categoria masculina en canvi, va ser en Gonzalo Viou (49.11) de la federació madrilenya qui va pujar al calaix més alt del podi.

El dissabte va ser el torn del gegant on aquesta vegada els esportistes catalans van copar els podis. La Mirentxu Miquel (1:55.94) i en Jordi Serra (1:52.27) van ser els millors de les dues mànegues i es van proclamar guanyadors de la prova i campions de Catalunya de l’especialitat. L’Eugènia Mateu (1:58.40) i en Jordi Serra van ser els vencedors de la categoria de ciutadans.

L’últim dia de competició els corredors van disputar un eslàlom a dues mànegues. La Mirentxu Miquel (1:35.24) va ser altre cop l’esportista que va aconseguir completar el traçat amb menys temps. En categoria masculina va ser en Gonzalo Viou (1:30.35) el millor de l’eslàlom. La Mirentxu i en Xavier Salarich (1:30.64), subcampió de la prova, van ser els campions de Catalunya. L’Eugènia Mateu (1:39.43) va tornar a pujar al calaix més al del podi de la categoria de ciutadans, mentre que en categoria masculina ho va fer en Xavier Salarich.

Els Campionats de Catalunya d’Esquí Alpí van puntuar per a la Copa d’Espanya CIT, però també van donar els últims punts i van proclamar els campions de la 34a Lliga Catalana d’Esquí Alpí de les categories U18, U21, ABS i CIT.

Els campions absoluts i també ciutadans van ser l’Eugènia Mateu i en Xavier Salarich. Mentre que en la categoria U18 els més constants i vencedors de la lliga van ser L’Alba Forné i l’Isidre Sans. En U21 la victòria va tornar a ser per l’Eugènia Mateu en categoria femenina. En categoria masculina el millor va ser en Nil Sellas.

 

Enllaços d’interès: 
Classificacions Generals