Prop de 150 participants a la 22a Marxa Pirineus a Lles i Aransa

El diumenge 19 de gener Lles-Aransa va acollir la celebració de la 22a edició de la Marxa Pirineu, prova de la 9a Copa Catalana d’Esquí de Fons.

Les estacions de Lles i Aransa van ser una festa el diumenge 19 de gener amb la celebració de la 22a Marxa Pirineu LLES – ARANSA. Els 145 participants d’Espanya, França, Regne Unit i Estats Units que van participar en aquesta edició van poder gaudir de la intensa nevada de la nit anterior i d’un dia esplèndid. Aquests optaven a dos recorreguts, de 14 i 25 quilòmetres.

Distància de 14 quilòmetres

En aquesta distància, lidera la classificació absoluta femenina Ainhoa Armendariz (CEFUC), seguida en segona posició de Clàudia Doria (CEFUC) i en tercer lloc de Olga Grau del Club Esquí Puigcerdà.En Júnior I homes, el més ràpid va ser Oriol LLarden del ANEC (00:41:40), seguit de Ireneu Esteve del Club Esportiu Sant Julià (00:43:42) i Jan Segalàs del ANEC (00:48:09). En Júnior dones, va arribar en primer lloc Ainhoa Armendariz del CEFUC (00:51:13), segona Clàudia Doira també del CEFUC (00:59:20), i tercera Olga Grau del Club Esquí Puigcerdà (01:00:00). En Júnior 2 homes, va guanyar Nil Llarden de l’Aran Nòrdic Esquí Club (00:52:31), seguit en segona posició de Xavier Vicente (00:59:23). En categoria Sènior dones, Laia Valenzuela (01:01:07) va arribar en primer lloc seguida de Yolanda Españo (01:28:25) i Berta López (01:34:41). Pel que fa a la classificació masculina en aquesta categoria, els podis van ser per Guillem Martín (00:59:12) primer, Jordi Bolet (01:08:33) segon i Ivan Garriga (01:08:50) tercer. En Màster I dones, Maria José Sardoy (01:46:37) es va dur la primera posició seguida de Pilar Espuga (02:07:33) i Xari Andujar del CEFUC (02:09:16), mentre que en Màster I homes, Jordi Martín (01:07:15) va finalitzar en primer lloc, Antonio Jarque del Club Excursionista Asc.Guiadas (01:18:19) segon i Andreas Stock del CENA (01:20:01) tercer. En Màster II dones el primer lloc va ser per Montse Tapias del PEC (01:09:55), seguida de Marina Barnola (01:40:39) i Conchi Zayas (02:11:25). En Màster II homes, Andreu Checa (01:14:55) es va dur el primer lloc del podi, Jordi Majoral del CEFUC (01:20:53), la segona i Pere Doria també del CEFUC (01:23:44), la tercera.

Distància de 25 quilòmetres

En aquesta distància, lidera la classificació absoluta femenina Merche Bonastre de la A.D. Llanos del Hospital, seguida de Laia Acero i Louise Brown del Montseny Maasai. Pel que fa als homes, el primer lloc va ser per Oscar Jorba del CEFUC, seguit de Jaume Forcada del Club d’Esquí Puigcerdà i Daniel Martínez del Irrintzi Ski. En Sènior homes, Oscar Jorba del CEFUC (01:24:34) va ser el primer classificat, seguit de Daniel Martínez del Irrintzi Ski (01:26:41) i de Armand Geriment del Club Esquí Bellver (01:30:59). En Sènior dones, la primera posició va ser per Marta Bassa del Triatló Prat. En Màster I dones, Merche Bonastre de la A.D. Llanos del Hospital (01:50:16) es va dur el primer lloc del podi, seguida de Laia Acero (01:54:56) i Louise Brown del Montseny Maasai (01:58:01). En Màster I homes, el més ràpid va ser Jaume Forcada del Club Esquí Puigcerdà (01:25:41), seguit de Xavi Cadena (01:27:09) i Ricard Calmet del UEB.Bagà (01:31:34). Finalment, en Màster 2 homes, primer podi per Josep Llarden del Aràn Nòrdic Esquí Club (01:39:24), segon per Xavier Garcia del PEC (01:47:53) i tercer per Jordi Sunyer (01:52:30).