Prop de 20 patinadors i patinadores de la FCEH al Campionat d’Espanya

Aleix Gabara, Maeva Gallarda i Tomás Guarino de la FCEH es van proclamar campions d’Espanya de la disciplina en la passada edició.

Aquest cap de setmana la ciutat de San Sebastià serà la seu del Campionat d’Espanya de patinatge artístic sobre gel. La competició, sota l’organització de la Federación Española de Deportes de Invierno (FEDH) i el club de patinatge Txuri Berri que, tindrà lloc al Palau de Gel Txuri Urdin.

En el Campionat estaran presents els millors patinadors i patinadores nacionals liderats per Javier Fernández, triple campió d’Europa i Campió del Món, que intentarà aconseguir el seu sisè titol nacional.  

De la FCEH hi prendran part els Júniors Ton Cónsul (FCB), Aleix Gabara (FCB), Alexandru Ilici (CEGVA), Maeva Gallarda (CEPAP), Júlia Ribas (FCB), Marta Guinovart (FCB) i Laia Bertran (CEPAP). En categoria Novice Advance els representants de la FCEH seran Anna Bertran (CEPAP), Daniela Blanco (FCB), Mónica Carratalà (FCB), Iria España (CEGVA), Marta Joly (FCB), Martina Mancusi (FCB), Ingrid Riera (FCB), Griselda Serrallach (CEGVA), Ariadna Sibera (FCB), Joan Farrés (FCB) i Arnau Joly (FCB). 

La patinadora de la FCEH Maeva Gallarda està molt motivada per anar a competir: ‘vaig confiada i sé el que he de fer. Però alhora també estic una mica nerviosa perquè torno a posar el meu títol de campiona d’Espanya en joc’

També hi participaran els olímpics Sènior Javier Raya o Sonia Lafuente, sense oblidar-nos de Felip Montoya o el Júnior Héctor Alonso. 

En Dansa participaran entre d’altres la parella de dansa formada per Celia Robledo i Luis Fenero, destacant la participació dels equips de patinatge sincronitzat Team Fusió i Team Mirum.

L’esdeveniment començarà dissabte 19 de desembre a les 8:00 h del matí amb la categoria Novice-Advanced. A continuació, a les 12:30 h, serà el torn dels Júnior 1a i a les 16:00 h dels Sènior. Posteriorment tindrà lloc la competició de dansa per a Júnior i Sènior, després les parelles i finalment serà el torn dels equips de patinatge sincronitzat.

En la passada edició d’aquest nacional, els patinadors catalans Aleix Gabara, Maeva Gallarda i Tomás Guarino es van proclamar campions d’Espanya en les categories Júnior masculí, Júnior Femení i Novice masculí, respectivament. La resta de podis catalans els van aconseguir Ton Cónsul, subcampió en categoria Júnior masculí i Júlia Ribas i Irene Manau, subcampiona i 3a classificada en Júnior femení, respectivament.