Prop de 20 veterinaris assisteixen a la I Jornada Formativa

Ha estat una iniciativa molt ben acollida pel col·lectiu veterinari i la FCEH ja treballa en una segona edició.

El passat dissabte 10 d’octubre va tenir lloc la I Jornada Formativa per Veterinaris de Múixing i Canicross organitzada per la FCEH. La jornada, que va acollir prop de 20 assistents (la majoria veterinaris), es va desenvolupar a l’actual seu de la FCEH, a La Casa de l’Esport de Barcelona, i va comptar amb la participació de la ponent Aroa Hornillos, veterinària especialitzada en les disciplines de Múixing i Canicross.

Tots els assistents van mostrar les seves ganes de conèixer de primera mà aquestes dues disciplines esportives d’hivern. La jornada va arrencar amb una presentació de l’esport del Múixing i Canicross, amb les diferents modalitats i categories. Aquesta presentació va anar a càrrec de la Montse Claverol, Cap del Comitè de Múixing i Canicross de la FCEH: ‘en els darrers anys el nostre esport està creixent i es va detectar una mancança de veterinaris coneixedors de la nostra disciplina i dels protocols a seguir dins una cursa de Múixing i Canicross. Per recolzar als nostres esportistes i organitzadors des del Comitè es va impulsar aquesta iniciativa que ha estat molt ben acollida pel col·lectiu veterinari i d’Atv’, explica la Montse. 

Seguidament, l’Aroa Hornillos, experta veterinària en Múixing i Canicross, va exposar els temes més tècnics com ara els protocols a seguir en les curses, les patologies més comunes en els gossos, la funció del veterinari dins el col·lectiu múixer i canicrosser, i la comunicació amb el Delegat Tècnic de la cursa.
Tots els assistents van quedar molt satisfets i van mostrar les ganes d’involucrar-se més en aquests esports i de formar-se més sobre el gos esportista. Des de la FCEH ja s’està treballant per organitzar una segona edició d’aquesta jornada.