Prop de 30 catalans participen al Campionat d’Espanya

El Pla de Beret serà l’escenari d’una nova edició del Campionat d’Espanya de Mushing Neu, Gran Premi Advance, els dies 9 i 10 de març, que reunirà els millors representants espanyols d’aquesta modalitat. En una de les millors temporades de neu dels últims anys, els participants trobaran un exigent circuit, molt tècnic, que quedarà definit per la qualitat de la neu existent en el moment de la celebració del campionat, però que s’espera sigui de màxima qualitat, donades les abundants nevades de les últimes setmanes.

Prop de 90 participants, dels quals una 30ena catalans, estan inscrits en alguna de les categories de la competició. La majoria participaran en alguna de les modalitats de trineu, i entre els inscrits hi ha els campions de les últimes edicions com Francesc Vallespí, Juan Antonio Azpillaga, Iker Ozcoidi, Jesús Raigoso o Lázaro Martínez

Novetat: Canicross sobre neu

Entre les novetats d’aquesta edició del Campionat cal destacar la inclusió d’una nova categoria, la de Canicross sobre neu. Una disciplina que compta ja amb nombrosos seguidors sobre terra i que aquest any s’estrena sobre la neu de Baqueira Beret. La prova es disputarà en la modalitat de contrarellotge, sortint els esportistes amb intervals d’1 o 2 minuts per cobrir un recorregut d’entre 8 i 12 km (en funció de la categoria). 

Enllaços relacionats
Web de Pirena
Llista d’inscrits
Galeria d’imatges