Punt de partida de la 22a Lliga Catalana de Múixing i la 10a de Canicross

Aquest cap de setmana del 31 d’octubre i l’1 de novembre s’estrena la Lliga Catalana de Múixing i Canicross a Sant Joan de l’Erm.

Fa molts anys que el múixing es practica al nostre país, i anys enrere tenia molta afluència de practicants, sobretot a l’arribar les races nòrdiques al nostre país. A casa nostra cada cop són més els amants d’aquestes disciplines així com el clubs implicats en l’organització de la Lliga Catalana de Múixing i Canicross, que arrenca a final del mes d’octubre amb un total de gairebé 10 proves.

Sant Joan de l’Erm, municipi de Castellbó i Montferrer, serà la prova que encetarà tots dos circuits catalans que aquest any compleixen 22 anys de història en el cas del Múixing i 10 en el cas del Canicross. La competició, organitzada pel Club Esportiu Gos Àrtic i puntuable per a les dues lligues, tindrà lloc el cap de setmana del 31 d’octubre i 1 de novembre, i marcarà el punt de sortida d’una temporada emocionant per aquestes disciplines. La prova estarà oberta a diferentes categories de Canicross, Bikejoring, Patí i Vehicle de rodes. Es faran 3 circuits de 9,8, 4,5 i 5,5 quilòmetres. 

Competicions de la 22a Lliga Catalana de Múixing i 10a de Canicross

El circuit català d’aquestes lligues inclou la II Cursa de Múixing de Sant Joan de l’Erm, el Campionat de Catalunya de Terra -que aquest any s’organitza a Santpedor, el Canicross Les Planes, el Campionat de Catalunya de neu a Port Ainé, el 4t Canicross Vallbona d’Anoia, el Canicross de les Gavarres a Madremanya, la II Cursa de Muíxing Nocturna a la Pobla de Cèrvoles, i finalment el 3r Canicross Alt Berguedà a Cercs. 

‘Aquest any el Campionat de Catalunya de Terra es farà a Santpedor, població molt cèntrica i a l’abast de tothom així que us convidem a que vingueu a veure i a viure el múixing i el canicròs de ben aprop on els millors esportistes del nostre país hi participaran’. Afegeix Montse Claverol, Cap de Comitè de Múixing i Canicross de la FCEH.  

Clubs organitzadors

Un dels clubs de la FCEH, Gosesport, s’estrenarà organitzant una cursa on inclou les categories de Múixing. És un club que ja porta uns anys dins la FCEH i habitualment organitza curses de Canicross i Bikejoring. Aquesta temporada han decidit fer un pas més, amb l’assessorament i col·laboració de múixers experimentats, i introduir el Múixing en una de les seves curses. 

També hi ha un altre club que s’estrena aquesta temporada organitzant la seva primera cursa dins del calendari de la FCEH. És el Club Canicròs Les Franqueses que organitzarà una cursa de Canicross en un entorn magnífic com són Les Gavarres.

‘Vull donar les gràcies per la seva implicació en la confecció del calendari a tots els clubs que tenim al Comitè de la FCEH: AEM, Club Gos Àrtic, Club Gosesport Catalunya, Club Canicròs Les Franqueses, Secció de Múixing de l’Esquí Club Terrassa, CEPP, CAEI i Kanstak Sport, un club que s’ha incorporat aquest estiu a la FCEH’. Agraeix Montse Claverol, Cap de Comitè de Múixing i Canicross de la FCEH. 

Enllaços relacionats
Nota Informativa – Cursa Sant Joan de l’Erm