Quatre representants catalans a les properes cites mundials 

foto

La Reial Federació Espanyola d’Esports d’Hivern va presentar els esportistes que competiran als tres Campionats del Món que tindran lloc pròximament: d’esquí alpí, de freestyle i snowboard i d’esquí de fons. I en les dues primeres cites no hi faltaran representants catalans.

 

Joaquim Salarich

D’entrada, el primer a competir serà l’esquiador del club LMCE, que aquest pròxim diumenge disputarà la prova d’eslàlom als Campionats del Món FIS d’Esquí Alpí a Saint Moritz (Suïssa).

Serà la segona participació de l’esquiador de Malla a una competició mundial després de la 30a posició registrada a Vail/Beaver Creek (Estats Units) el 2015. Aquest any ha aconseguit estar al Top 10 en set ocasions amb un total de dos podis, on hi destaca especialment la victòria a Vallnord-Pal (Andorra).

Com ha explicat el Quim, a l’estació suïssa buscarà un ambiciós Top 15 tot i que en cas d’acabar entre els 20 primers ja milloraria el seu millor resultat en uns Campionats del Món.

 

Queralt Castellet

Ja al març, la rider del club SG demostrarà el seu talent als Campionats del Món FIS Freestyle Ski i Snowboard a Sierra Nevada. La catalana hi anirà amb un palmarès que no passa desapercebut, on consta una medalla de plata en halfpipe als Campionats del Món de Kreischberg 2015 i un or als Campionats del Món Júnior al Japó 2009. A més, ha participat en tres Jocs Olímpics.

Aquest any, la Queralt registra com a millor resultat una 6a posició a Laax (Suïssa). A priori a Sierra Nevada competirà en modalitat halfpipe i slopestyle el dia 11 de març i BigAir el 17 de març.

 

 

 

Maria Hidalgo

Però la Queralt no serà l’única catalana que participarà a l’estació andalusa de Sierra Nevada. La rider del Club Esportiu Masella Team, Maria Hidalgo, també hi competirà en modalitat slopestyle (11 de març) i BigAir (17 de març).

Tot i la seva joventut, la catalana ja té experiència en Campionats del Món, doncs va participar als de Kreischberg 2015. I no ho va fer gens malament, va aconseguir acabar 10a en BigAir. Aquell mateix any també va acabar 5a en slopestyle als Campionats del Món Júnior de Yabuli (Xina). La Maria ha disputat també Copes del Món i d’Europa, on suma dos podis.

 

Aleix López

En categoria masculina, el representant català a Sierra Nevada serà l’Aleix López. El rider del Club Esportiu Masella Team va guanyar la Copa d’Europa de slopestyle i també va acabar 4º a Seiser Alm (Itàlia) el 2016. Aquest any s’ha estrenat a la Copa del Món de Kreischberg. Competirà el dia 11 de març en slopestyle i el 17 de març en BigAir.

 

El president de la Federació Catalana d’Esports d’Hivern, Òscar Cruz, considera que “és un orgull per la FCEH veure que atletes que han començat la seva carrera esportiva en els clubs catalans i han passat pels programes de tecnificació de la FCEH, arriben a participar als Campionats del Món de la seva especialitat”.

Cruz també afegeix que “no és casualitat que dels 13 esportistes que conformen les estructures de la RFEDI, 9 siguin catalans i això ens demostra que des de Catalunya els clubs i la Federació estan fent una bona feina”. Assegura que “aquest fet ens anima a seguir treballant en la promoció dels esports d’hivern i a seguir lluitant per oferir als nostres corredors les millors condicions possibles per a la seva formació”.

Només ens queda felicitar als esportistes pels seus èxits, als seus entrenadors i als seus clubs per la feina ben feta, i desitjar-los que els seus resultats en els Campionats del Món siguin els esperats.

Esdeveniment relacionat: