Queralt Castellet 5a al Halfpipe dels Campionats del Món de Canadà

La rider catalana de La Surfera Gironina ha aconseguit la 5a posició aquest diumenge a la final de Halfpipe del Campionat del Món de Surf de Neu celebrat a Stoneham (Canadà), el seu millor resultat en uns Campionats del Món d’Snowboard.  

Recordem que la catalana en els mundials del 2009 de Korea va ser 6a i en la seva primera participació en una competició com aquesta, va ser 10a (Suïssa, 2007).

Queralt Castellet va realitzar unes bones classificatòries i va passar a les semifinals dels Campionats del Món de Stoneham després d’aconseguir la 3a posició del seu grup amb una puntuació de 81.33. En les semifinals va aconseguir classificar-se per la final ocupant la 2a plaça del seu grup (77.00 punts). En el moment més decisiu de la prova, Castellet va aconseguir 58.75 punts i va acabar 5a del món.

La victòria del Halfpipe dels Campionats del Món d’Snowboard d’Stoneham va ser per Arielle Gold (Estats Units) que va obtenir 79.00 punts. La rider que va ocupar el segon calaix del podi va ser la australianaHolly Crawford amb 77.25 punts, la mateixa que en els Mundials d’Snowboard de La Molina 2011 va aconseguir l’or en aquesta disciplina. En l’últim esglaó del podi va pujar Sophie Rodríguez (França) amb una puntuació de 72.50. 

Més esportistes en Stoneham

El rider català Rubén Vergés, que també va competir en Halfpipe va obtenir el 41è  lloc en aquesta modalitat. Els dos homes especialistes en Slopestyle, Carles Manich (Barros Snowboards) i Carles Torner (Salomon) van estar en la prova que va inaugurar els Campionats. Al classificatori de SBS, Manich acabar 12è del seu grup, mentre que Torner va ser 14è. En el rànquing final de la modalitat de Slopestyle el rider de Fangs Snowboards va ser 46è i el de Salomon 55è.  

La propera prova serà el dia 24 de gener amb la celebració de la prova dels Campionats del Món d’Snowboard d’Stoneham, el snowboardcross.