Queralt Castellet és sots campiona del Món de Halfpipe

La catalana ha fet història. És la primera vegada que s’aconsegueix un segon lloc espanyol en uns Campionats del Món d’Snowboard. La també catalana Maria Hidalgo competirà des d’avui i fins el 21 de gener en Slopestyle. La propera seu d’aquests campionats serà a Espanya a l’estació andalusa de Sierra Nevada el 2017.

La snowboarder catalana Queralt Castellet, integrant de l’equip estatal de snowboard de la RFEDI s’ha proclamat sotscampiona del món de halfpipe en els Mundials Snowboard FIS disputats a Àustria en un podi que marca clarament l’inici d’una nova etapa en els esports d’hivern catalans i espanyols.

Castellet, va aconseguir pujar al podi dels Mundials de halfpipe (HP) després d’aconseguir un merescut 2on lloc en la primera ronda de la final disputada a l’estació austríaca de Kreischberg, el 17 de gener. Queralt es va mostrar orgullosa pels resultats aconseguits i va assegurar estar ‘molt contenta, portava uns quants intents i ja tocava un podi a la meva habitació Mundial’. La catalana de Sabadell va aconseguir la plata amb una puntuació de 81.25 després d’una final renyida per al segon i tercer lloc. La guanyadora va estar la xinesa Xuetong Cai (94.25), que va marcar la millor puntuació en les tres rondes. El podi el van completar la francesa Clemence Grimal amb 80.25.

Queralt Castellet va explicar que la seva estratègia era ‘anar segura a la primera ronda i les dues següents fer potents, i amb la primera ha estat l’única que he planxa i m’han donat el segon lloc’. El que la va portar a aquesta segona plaça van ser l’altura i la dificultat dels trucs. Va explicar que la seva ronda va consistir en un frontside air seguit d’un backside 5 per a passar a un frontside 9, 1 crossbone i va acabar amb un front volta 7. L’esportista va explicar que ‘a la segona i tercera rondes he sortit a buscar l’or tirant més un backside 9, que és el truc més fort que tinc però no m’ha sortit’.

Una snowboarder jove amb una brillant carrera
Queralt Castellet amb 25 anys ha participat ja en 4 Mundials: Arosa’07, Gangow’09, Stoneham’13 i ara també a Kreischberg’15. La snowboarder catalana de Sabadell va disputar, amb només 17 anys, els seus primers Jocs Olímpics a Turín’06, (ha participat també en els Jocs de Vancouver’10 i Sochi’14) i des de llavors ha estat una referent en la modalitat del mig tub.

Avui debut de la catalana Maria Hidalgo
Maria Hidalgo, la més jove amb 17 anys, disputarà els seus primers Mundials i competirà el 19 i el 21 de gener a la modalitat de Slopestyle. Els objectius de la barcelonina són participar i agafar experiència en aquest esdeveniment. Hidalgo va pujar al podi de la primera copa d’europa de la temporada amb una 3a posició.