Quim Salarich i Albert Ortega sumen els primers podis de la temporada

foto

Els esquiadors catalans de l’equip RFEDI van obtenir les primeres victòries en l’arrencada del calendari europeu. A més, Alex Puente també va acabar al Top 20 de la prova FIS de Finlàndia, on hi havia un alt nivell de participants amb vista a la Copa d’Europa d’aquesta setmana.

El calendari europeu d’esquí alpí comença a oferir ja les primeres competicions de rellevància, i els esquiadors catalans han demostrat estar preparats per sumar resultats il·lusionants aquesta temporada.

L’esportista de LMCE, Quim Salarich, no va tenir fortuna en la primera gran cita de l’any, una Copa del Món FIS de Levi que no va poder completar, però es va refer i de quina manera pocs dies després al mateix circuit.

En el primer SL FIS el passat divendres va sumar la victòria amb un temps d’1’46.59, poc més d’un segon més ràpid respecte l’italià Federico Liberatore.

L’endemà dissabte, l’esportista de Malla va repetir podi amb una segona posició, a escasses 61 centèsimes del campió italià Alex Vinatzer. Precisament, a la prova de Finlàndia també hi va participar Alex Puente, que va ser 16è en el primer SL amb un temps d’1’49.36. L’endemà el català del CAEI no va poder finalitzar el segon SL i segueix treballant de valent per agafar la seva millor forma física.

Les proves FIS celebrades a l’estació finlandesa van comptar amb un alt nivell de participants, ja que allà s’hi celebrarà la primera Copa d’Europa de SL del calendari aquest pròxim dijous 29 i divendres 30.

Albert Ortega triomfa a Itàlia

Per la seva part, l’esquiador júnior de LMCE va pujar al podi per partida doble en terres italianes amb victòries en el gegant i l’eslàlom del circuit júnior FIS. El polivalent esportista català va ser el més ràpid del GS del dijous on va vèncer amb 2’04.39, només 6 centèsimes per davant de l’alemany Carlo Dorn.

El divendres va ser el torn de l’SL, on Ortega també va sumar la victòria, en aquest cas amb una diferència una mica més àmplia, poc més d’un segon respecte l’italià Giovanni Franzoni.