Quim Salarich s’enfronta a l’elit internacional als Campionats del Món FIS de Saint Moritz

foto

L’esquiador català, que actualment forma part de l’estructura esportiva de la RFEDI, competirà en eslàlom el proper 19 de febrer amb els millors esquiadors del món de l’especialitat. Els de Saint Moritz (Suïssa) seran els segons Campionats del Món en què competirà en Quim després dels disputats a Vail/Beaver Creek (Estats Units) el 2015.

La prestigiosa estació d’esquí de Suïssa, on veurem a Salarich competir per “intentar fer un bon paper i millorar el resultat del 2015 on vaig quedar en 30a posició”, és l’escenari dels Campionats del Món FIS d’Esquí Alpí des del passat 6 de febrer.

Sens dubte, en Quim s’ha entrenat a fons per poder arribar a Saint Moritz en un bon estat de forma. “Hem estat entrenant molt bé, a Argentina entre altres llocs, i durant la temporada he pogut anar a Sestrière, fer competicions de preparació… És cert que algunes proves no han sortit com esperàvem però crec que no està sent una temporada ni molt menys dolenta. Puc estar content”.

El corredor de 22 anys, especialista en eslàlom, acumula una 2a posició a la FIS d’Ushuaia (Argentina), dos 4ts llocs a Pampeago – Tesero (Itàlia) i Malbun (Liechtenstein) i una victòria a Vallnord – Pal (Andorra).

En Quim, que l’any passat va acabar entre els 70 primers del rànquing mundial, serà l’únic representant català de la competició. L’esquiador assegura que “sent bastant ambiciosos intentarem buscar un Top 15, però soc conscient que és un resultat exigent. Realment si fes un Top 20 ja estaria content ja que milloraria la meva anterior posició en uns Campionats del Món”. Comenta que “la pista on competirem s’adapta força a les meves condicions”.

La carrera esportiva d’en Quim va començar quan els seus pares el portaven, juntament amb el seu germà gran, Xavier, en autocaravana a competir els caps de setmana al Pirineu. Ara en Quim intentarà fer història a Saint Moritz rodejat de grans figures mundials de l’esquí alpí.