Rafael Heredia debuta a la Copa del Món júnior i millora la seva marca en 1000 i 1500m

foto

El patinador català del BCN Short Track va competir els passats 21 i 22 de gener a la Copa del Món júnior de patinatge de velocitat celebrada a Collalbo, Itàlia.

Una cita molt important, era la primera vegada a la història que un esportista espanyol, en aquest cas català, competia a la Copa del Món d’aquesta categoria.

Heredia va disputar les proves de 500, 1000 i 1500 metres per les que s’havia classificat. En els 500 metres el català va travessar la meta en 40,38, un temps que li va donar la 48a posició. En les proves de 1000 i 1500 metres respectivament, el corredor va baixar la seva marca personal en competició. En els 1000 va finalitzar 44è amb 1.19,97 i en els 1500 va quedar en 56a posició amb un temps de 2.04,49. A més, va estar molt a prop d’agafar un punt a la prova de mass start que li hagués assegurat la sisena posició, però es va quedar a la part de darrere del grup.

“Són uns resultats molt bons, tenint en compte la manca de gel per poder entrenar i també, que era la primera participació d’en Rafael Heredia en el Campionat del Món júnior, on en competició era dels més petits” argumenta el Cap de Comitè de Patinatge de Velocitat de la FCEH, Rubèn Llop.

L’Ainoa Carreño que també tenia les mínimes per disputar les proves de 500, 1000 i 1500 metres, no va poder participar en la Copa del Món júnior per lesió.