Rècord de participants al 16è Amics de Montgarri

Aquest cap de setmana s’ha disputat a l’estació aranesa de Baquèira Beret la 16a edició del Trofeu Amics de Montgarri organitzat pel Club Aranès d’Esports d’Iuèrn (CAEI), una cursa pertanyent al circuit Audi Quattro Cup Copa d’Espanya d’esquí alpí de categoria aleví dins del calendari de la FCEH i la RFEDI.

Prop de tres-cents cinquanta nens i nenes de vuit a dotze anys van disputar a una màniga un Gegant el dissabte 2 i un Super Gegant el diumenge 3. Un total de vint-i-nou clubs d’esquí de competició van participar en les proves demostrant que la pedrera de l’esquí del país puja amb força i moltes ganes.

Gegant

Al Gegant, en categoria Alevins I dones es va imposar Adelaida Pallas (ECPCGR) després d’aturar el crono en 44.16. Amb un temps de 44.29, Alexia Ferret (CAEI) va ser segona i en tercera posició va pujar al podi Patricia Escolar-Noriega (ECPCGR). En Alevins I homes es va adjudicar la victòria Iu Escabros (ECAP) amb un temps de 43.63. En segona posició va quedar Nazareno Perez (ECPCGR) després de marcar 44.71 i tercer va ser Llui Torres (ECPCGR) amb un crono de 44.73.

En Alevins II dames va guanyar Xenia Rodriguez (ECOA) amb un temps de 46.01 i en segona posició dues corredores van marcar el mateix temps. Ana Vidaor (CAEI) i Cristina Sentis (CANMC) van pujar juntes al segon graó del podi amb un temps de 46.44. I en Alevins II homes va resultar vencedor Jan Isern (GRAN) amb un temps de 45.53. A sis centèsimes va quedar segon Aleix Sellol (CANMC) després de marcar 45.59 i Miquel Pintat (ECA) va ser tercer amb un crono de 46.25. 

Super Gegant

Al Super Gegant del diumenge varis corredors van repetir en els primers llocs. En Alevins I dames Alexia Ferret (CAEI) va ser la més ràpida amb un temps de 46.11. En segona posició va quedar Inua Estruga (ECPCGR) amb un crono de 47.03 i va pujar al podi en tercera posició Adelaida Pallas (ECPCGR) després de marcar 47.28. En Alevins I homes va tornar a guanyar Iu Escabros (ECAP) amb un temps de 46.14. En segona posició va quedar Josu Vidal (CAEI) després de parar el crono en 46.17 i Llui Torres (ECPCGR) va ser tercer amb un temps de 46.50.

En Alevins II dames es va adjudicar la victòria Fiona Orfila (EEC) amb un temps de 42.28. Segona va ser Carla Barata (CEVA) a 20 centèsimes amb un temps de 42.48 i Carla Mijares (ECAP) va ser tercera amb un crono de 42.78. En Alevins II homes va tornar a guanyar Jan Isern (GRAN) amb un temps de 42.19. El segon classificat va ser Miquel Pintat (ECA) després de marcar 42.38 i Alfred Prieto (CANMC) va ser tercer amb un temps de 42.49. 

El dissabte a la tarda va tenir lloc la denominada festa de la neu al pavelló del Palai d’esports de Vielha. A més del lliurament de premis es va realitzar un concurs de ball entre tots els clubs i va haver-hi jocs, activitats i sortejos de regals per a tots, tant per als corredors com per als familiars i amics presents. I diumenge, un copa acabada la cursa, es va realitzar l’entrega de trofeus del Super Gegant a peu de pistes.

Enllaços relacionats
Resultats