Resultats dels fondistes catalans al Trofeu Topolino de Valle di Fiemme

Vuit corredors d’esquí de fons dels clubs catalans ANEC, PEC, CEFUC, BELLVER i CAEI van participar al 33è Trofeu Topolino d’Esquí de Fons celebrat a Valle di Fiemme (Itàlia) del 21 al 24 de gener. Aquesta competició per a molts és considerada com els Campionats del Món en categories Infantils i Cadets.

Els seleccionats van ser Maria Iglesias Barés de l’Aran Nòrdic Esquí Club (ANEC); Miquel Auladell Visa i Martí Forcada Cot del Club Esquí Puigcerdà (PEC); Gerard Palomo Vicente i Cesc Collel Pantebre del Club d’Esquí de fons Urgellet Cerdanya (CEFUC); Maria Sellés Gash i Jana Sellés Bancells del Club Esquí Bellver (BELLVER) i Paula Martínez Codina, Pol Riu Quiñones i Alvaro Díez Berenjeno del Club Esquí Nòrdic Arp (CENA) i Marta Marta Moreno Ramos del Club Aranés d’Esports d’hivern (CAEI).

D’un total de 50 corredores Cadets, les fondistes catalanes van assolir bones posicions. Maria Selles es va classificar en 14a posició, seguida de Maria Iglesias (15a). Recordem que l’aranesa Maria Iglesias va aconsegir en la passada edició del Trofeu Topolino la 6a posició del podi, el millor resultat de la història d’Espanya aconseguit en aquesta competició. Pel que fa a la classificació masculina en aquesta categoria, d’un total de 100 corredors, els nostres fondistes Cesc Colell i Gerard Palomo van assolir la 71a i la 82a posició. En categoria Infantil, Marta Moreno va fer 15a, Miquel Auladell 19è, Martí Forcada 28è i Jana Selles 70a.  

‘La valoració general és positiva, tot i que sempre es pot millorar, s’han assolit bones marques i ens portem l’experiència de competir fora de casa, que és quan realment els esportistes aprenen i poden tenir contacte amb altres atletes’, explica Sadurní Betriu, Cap de Comitè d’Esquí de Fons de la FCEH.