Saint Moritz, la carrera més dura de la temporada per Mirambell

El català Ander Mirambell es va enfrontar el passat divendres 28 a la setena i penúltima prova de la Copa del Món de skeleton 2010-11, celebrada al circuit suís de Saint Moritz. Els records del pilot sobre aquest traçat, del qual considera com "el més dur de tota la temporada", eren agredolces, ja que l’any passat va acabar en última posició en la prova. Poques hores després Mirambell aconseguia el seu somni: classificar-se pels Jocs Olímpics de Vancouver 2010.

Saint Moritz és l’únic circuit del món amb gel natural, a més de ser el més llarg amb 1.722 metres. Mirambell assegurava que hi havia hagut pilots com el neozelandès Ben Sandford o el suís Daniel Maechler que havien sacrificat la cursa de l’anterior cap de setmana a Winterberg per poder entrenar una setmana extra a Saint Moritz.

L’esportista barceloní reconeixia que una de les claus d’aquest circuit és "la posició aerodinàmica i que cal tenir moltes baixades d’experiència per fer bons temps i ser un autèntic cirurgià en el pilotatge, per evitar que hi hagi massa contacte de les fulles amb el gel". Entre els altres punts decisius de la competició, també hi ha la velocitat punta de meitat del circuit, el Horse Shoe, i la zona final, on s’acaba assolint els 135km/h. El bon resultat aconseguit per Mirambell a Winterberg (Alemanya) es va convertir amb un incentiu per donar força al pilot català, no obstant, un error en el primer revolt del circuit durant la competició no li va permetre colar-se entre els 20 primers de la prova.  

Més informació al web de la FCEH – disciplines.