Santacana i Galindo, 2a medalla d’or al Súper-G dels Mundials IPC

Dos de dos per a l’esquiador de l’equip paralímpic espanyol, Jon Santacana i el seu guia Miguel Galindo, que en la segona prova dels Campionats del Món, el Súper Gegant, es va penjar de nou la medalla d’or. Els catalans Gabriel Gorce i el seu guia Arnau Ferrer van acabar en la 6a posició.

A la segona jornada dels Campionats del Món d’esquí alpí IPC La Molina 2013, es va celebrar la carrera de Súper Gegant, on l’esquiador espanyol Jon Santaca juntament amb el seu guia Miguel Galindo van aconseguir la seva segona medalla d’or d’aquests mundials. Però no van ser els únics a repetir, Alexandra Frantseva (Rússia) també de categoria de discapacitat visual, Marie Bochet (França) i Markus Salcher en esquiadors dempeus van pujar de nou a l’esglaó més alt del podi de l’estació de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya.

De nou ahir va ser un dia plenament assolellat i amb una pista en perfectes condicions de neu, on es va poder veure un gran espectacle d’esquiadors amb discapacitat donant el seu màxim rendiment per aconseguir medalles que els acreditin com a campions dels Campionats del Món d’esquí alpí IPC de La Molina 2013, una de les competicions amb més prestigi per darrere dels Jocs Paralímpics.

A la prova de Súper Gegant, hi van participar un total de 92 corredors que van baixar per un traçat de 29 portes d’una longitud de més de 1700m i 415m de desnivell.  En referència al seu segon or, Santacana explicava que per a aquesta carrera de Súper-G no estava tan segur de poder-ho aconseguir: “No ens haguéssim imaginat de dues carreres aconseguir dos ors. En Descens, estava molt confiat però per avui tenia més incertesa, però hem fet una baixada bastant bona”.  

Enllaços relacionats
Web dels Mundials IPC La Molina 2013
1era medalla d’or per a Espanya en els Mundials IPC
Galeria d’imatges