Signat el conveni de col·laboració per el desenvolupament dels programes d’Alt Rendiment en Esports d’Hivern

El síndic d’Aran, Carlos Barrera, el secretari general de l’Esport i president del Consell Català de l’Esport de la Generalitat de Catalunya, Ivan Tibau i el president de la Federació Catalana d’Esports d’Hivern, Oscar Cruz, van signar el passat dijous dia 29 de març, el conveni de col·laboració per el desenvolupament dels Programes d’Alt Rendiment Esportiu de Catalunya en Esports d’Hivern, amb l’objectiu de promoure i planificar l’esport d’alt nivell en col·laboració amb les federacions esportives, perquè es practiqui d’acord amb els principis del moviment olímpic.

La col·laboració entre el Consell Català de l’Esport i el Conselh Generau d’Aran, és per desenvolupar una part del programa d’Alt Rendiment Esportiu de Catalunya, en el Centre Especialitzat de Tecnificació Esportiva d’Esports d’Hivern de la Val d’Aran, classificat per el Consejo Superior de Deportes. 

Centre de Tecnificació Esportiva d’Esports d’Hivern de la Val d’Aran
 
És una unitat operativa, vinculada a la Federació Catalana d’esports d’Hivern, que té per objectiu atendre a joves esportistes, que tenen una projecció envers l’alt nivell tot i vetllar perquè obtinguin una formació integral. Els esportistes seleccionats rebran formació tècnica esportiva, formació acadèmica i un seguiment mèdic i psicològic per garantir un estat de salut adient per a la pràctica esportiva.

Per complir aquests objectius, el Consell Català de l’Esport, transferirà les quantitats econòmiques que concedeixi el CSD (Consejo Superior de Deportes) i a la vegada atorgarà una subvenció al Conselh Generau d’Aran, pel funcionament del Centre de Tecnificació. 


Un projecte que beneficiarà a tot el país

 
Sens dubte és un projecte que beneficiarà a tot el país i ben segur que ens reportarà grans èxits esportius i promocionarà els esports d’hivern a tots els nivells. Tant els esportistes com els tècnics com els directius tenen posades grans expectatives en aquest nou Centre.


Club Aranés Esports d’Iuern, un dels principals impulsors 

Es vol reconèixer que el Club Aranés Esports d’Iuern va ser un dels principals impulsors d’aquest projecte i esperem poder compartir amb vosaltres ben aviat els primers fruits del Centre i treballar conjuntament pel futur dels esports d’hivern.

El sindic d’Aran, Carlos Barrera, va agrair al Govern de la Generalitat de Catalunya el suport i la col·laboració envers el Conselh Generau d’Aran, per l’assoliment del Centre Especialitzat de Tecnificació d’Esports d’Hivern, tot recordant que ha estat una feina de més de 10 anys en reconeixement a l’esforç que sempre ha fet la val d’Aran en defensa de la pràctica de l’esquí i dels esports d’hivern en general. 

El conveni de col·laboració serà vigent fins a 31 de desembre de 2012 i es podrà prorrogar automàticament per períodes anuals.

Cliqueu les imatges per ampliar.