Skeleton i Patinatge es donen la mà a BarGelona per promoure els esports de gel

Les exhibicions s’emmarquen dins d’un dels objectius principals del Pla Estratègic dels Esports d’Hivern a Catalunya  d’impulsar el coneixement i la pràctica dels esports de neu i gel al país.

BarGELona, la pista de gel de plaça Catalunya, ha estat seu aquest migdia de dues emotives exhibicions d’esports de gel a càrrec de la parella de Patinatge Artístic sobre gel Sara Hurtado i Adrià Diaz i d’Ander Mirambell, primer olímpic en la disciplina d’Skeleton.

L’acte, promogut conjuntament per la Federació Catalana d’Esports d’Hivern (FCEH), l’Oficina de la Candidatura Barcelona-Pirineu 2022, la Federación Española de Deportes de Invierno (FEDH), l’Ajuntament de Barcelona i la Fundació Barcelona Comerç, i amb el patrocini del Banc de Sabadell, s’emmarca dins d’un dels objectius principals del Pla Estratègic dels Esports d’Hivern a Catalunya: impulsar el coneixement i la pràctica dels esports de neu i gel al país.

La part esportiva ha tingut com a protagonistes al pilot català d’Skeleton Ander Mirambell, 24è als últims Jocs Olímpics d’Hivern a Vancouver, i a la parella de Patinatge Artístic Dansa sobre gel formada per la madrilenya Sara Hurtado i el català AdriàDíaz, que recentment s’han proclamat Campions d’Espanya per parelles.

Ha obert foc el pilot d’Skeleton, que ha realitzat algunes sortides en el seu trineu. Tot seguit, Sara Hurtado i Adrià Díaz, han desplegat el seu Programa Curt davant els assistents. Abans de passar a la part dels parlaments, això sí, Díaz s’ha atrevit a practicar un parell de sortides amb el trineu de l’Ander.

Arribat el torn a les autoritats, la presidenta de la Federación Española de Deportes de Hielo, María Teresa Samaranch, ha advocat per la construcció d’una instal·lació de gel permanent a Barcelona: "Dono les gràcies a l’Ajuntament i a la Fundació Barcelona Comerç per donar suport a aquesta pista de gel, tot i que necessitem una de tipus permanent.” El Subdirector General d’Activitats Esportives i Infraestructures del Consell Català de l’Esport, Oriol Marcé, ha avançat que aquestes exhibicions sens dubte es vinculen als objectius de promoció dels esports de gel recollits en el recentment redactat Pla Estratègic d’Esports d’Hivern, que segons les seves paraules: “És el full de ruta per tal de tirar endavant els esports de gel i neu a Catalunya en els propers 10 anys”. La tinent d’alcalde de Qualitat de Vida, Igualtat i Esports, Maite Fandos, ha elogiat a l’esport català i als esportistes per la seva implicació en la promoció d’aquestes disciplines de gel. “Vull donar les gràcies als clubs i a les federacions ja que són la clau de què l’esport estigui on està”.

Totes la autoritats han aprofitat per desitjar sort als dos esportistes, que han estat els últims en prendre la paraula, començant per Sara Hurtado: "Viatjarem a Montreal en breu, sacrificant passar les Festes a casa per l’esforç de classificar-nos per Sochi. Estem davant la temporada més important de la nostra vida. Cal estar a punt per a l’europeu de Zagreb del proper mes de gener i, és clar, per al campionat del Món ".

Finalment, l’Ander Mirambell avança una segona meitat de temporada en què espera seguir millorant: "Arriba un gener carregat d’esdeveniments i on espero donar el salt al top 20 amb més regularitat". També hi haurà de prestar atenció a la prova de Sochi de la Copa del Món, ja que "serà un gran test de cara als Jocs Olímpics de 2014 ".

Ander Mirambell i Sara Hurtado i Adrià Díaz reprenen ara els seus entrenaments al CAR de Sant Cugat i Montreal, respectivament, de cara als seus pròxims reptes competitius de gener.

Galeria d’imatges