Sylvana Mestre, Presidenta de l’IPC, guanya el premi a l’Esperit Esportiu

La Presidenta del Comitè Paralímpic Internacional d’Esquí Alpí (IPC) Sylvana Mestre, ha guanyat el prestigiós premi a l’Esperit Esportiu en una cerimònia celebrada a Quebec, Canadà, durant la 10a Convenció SportAccord.

Aquest premi anual vol felicitar el compromís i l’esperit humanitari dels membres de SportAccord que han fet una contribució excepcional a l’esport com a eina per al canvi social.
 

Una trajectòria premiada

Mestre s’ha dedicat a l’esport per a persones amb discapacitat i per al moviment paralímpic des de fa més de 16 anys. Va començar com a guia per a esquiadors amb discapacitat visual a l’any 1996 per a convertir-se més tard en entrenadora. Posteriorment Sylvana es va involucrar amb l’IPC i dos anys més tard es va convertir en membre d’aquest comitè del qual és Presidenta des de l’any 2006. A més, des del 2010, és cofundadora de l’organització Jugar i Entrenar juntament amb la Mariona Masdemont, una organitzavió que te l’objectiu de proporcionar a les persones amb discapacitat i a les seves famílies les oportunitats de practicar, aprendre i entrenar en els esports i activitats d’oci, independentment de la seva capacitat, gènere o edat.

Paraules d’agraïment

"Estic profundament commoguda per guanyar aquest premi. Vull donar les gràcies a les persones que em van nominar des del fons del meu cor. Per a mi aquest premi és important per a tots els atletes paralímpics i els esports, fins i tot aquells que són encara massa joves per competir. Seguiré lluitant per fer visible, promoure i educar els nostres atletes i l’esport, no només cada quatre anys, sinó durant tot l’any." Va dir Sylvana Mestre quan va rebre el premi a l’Esperit Esportiu.

Xavier González, director executiu de l’IPC que es trobava en Sport Accord en el moment del repartiment de premis va afegir que "Sylvana es mereix aquest premi i aquest reconeixement pels seus anys d’esforç i dedicació".