Tercera posició de Pol Carreras al súper gegant de Meribel

Aquests dies s’està disputant a Meribel (França) el Campionat Nacional Britànic d’esquí alpí, i la disciplina del súper gegant ha estat l’encarregada d’inaugurar-lo. La pista Corbey ha vist com Pol Carreras tornava al podi, una sensació que no experimentava des de les curses FIS de Nova Zelanda.

Pol Carreras tot i estar content amb el resultat no n’està satifest, doncs esperava més. "Ha estat una cursa estranya, ja que d’una banda pensava que estava capacitat per ser primer, i de l’altra, després de la carrera, no m’esperava estar al podi, i tampoc fer tercer, ja que he comès dos errors", explica Pol Carreras al costat del seu company d’equip i amic Xavier Salarich. Carreras s’ha obert en excés en un parell de portes, "ho he fet per agafar millor un salt, però he anat llarg, tot i que, després de veure que he fet podi, no tant com jo pensava". El podi de diumenge era el tercer súper gegant de la temporada per Carreras, en una pista que sempre li ha agradat molt. Diumenge la direcció de la carrera havia decidit retallar el traçat davant la poca neu existent, però segueix sent del gust del corredor d’Atomic, ja que és molt tècnic, no és excessivament difícil, i l’esquiador no deixa de treballar en tota la baixada.

"El podi arriba en bon moment"

Aquest tercer graó del podi -just per darrere del nou campió britànic, TJ Baldwin, amb qui l’esquiador català ha entrenat en alguna ocasió, per exemple en el Mundial de Garmisch-arriba "en el moment decisiu de la temporada, just quan hem començat l’últim esprint, i poc menys de 20 dies que es disputi el Campionat d’Espanya, que sempre és per a mi una motivació extra".

Després del súper gegant, les carreres a Tignes segueixen al llarg dels propers dies. Al costat del tercer lloc de Pol Carreras, cal destacar el lloc 12 de Xavier Salarich i el 14 de Pol Rocamora, tots ells integrants del team Atomic nacional.

Classificacions Súper G Meribel (França)

1. Maciel Bydlinski (1988, POL) 1:15.93

2. TJ Baldwin (1990, GBR) 1:15.97

3. Pol Carreras (1990, SPA) 1:16.66

4. Marc Oliveras (1991, AND) 1:16.83

5. Jeremy Mabboux (1994, FRA) 1:17.03

Més informació al web de la FCEH – disciplines.