Terra, Jardí i Carreras als Mundials de Garmisch-Partenkirchen

Tres esquiadors catalans van participar als Mundials d’esquí alpí celebrats a l’estació alemanya. Ferran Terra va encapçalar la millor classificació amb una 16ª posició en Súper Combinada (descens i eslàlom) i en Descens va fer la 32ª posició. L’esquiadora del Vendrell Andrea Jardí també va fer la seva millor actuació en Súper Combinada amb una molt bona 17ª plaça. En la prova del Gegant la catalana va creuar la meta en 32ª posició. Pol Carreras va debutar en els seus primers mundials encara que no va acabar en la prova d’eslàlom.

L’esquiador català Ferran Terra va fer un bon paper en el vertiginós Descens en una de les pistes més temibles del món: la llegendària Kandahar de Garmisch-Partenkirchen. El ceretà va concloure el traçat classificant-se en la 32ª posició, a 5s38 del vencedor de la prova, el canadenc Erik Guay. El resultat no està gens malament tenint en compte que la longitud de la pista excedeix del normal en un Descens típic de Copa del Món, i valorant també, les condicions d’una neu primaveral que a mesura que passaven els corredors s’anava deteriorant.

L’esquiador de Rossignol va aconseguir la seva millor classificació dels Mundials en finalitzar en 16ª posició en la Súper Combinada (SC) celebrada a l’estació alemanya. La 32ª posició obtinguda al Descens li va deixar un regust amarg a la boca, així que el català va donar-ho tot aconseguint la 16ª posició després de disputar el descens i l’eslàlom del combinat. Aquest resultat, sens dubte és el millor que ha registrat Ferran Terra durant tots els Mundials. Finalment, la victòria de la Súper Combinada va anar a parar a Noruega amb l’esquiador Aksel Lund Svindal, que va retenir la seva corona aconseguida fa dos anys.

Terra tenia un objectiu clar per la prova masculina del Gegant: aconseguir ficar-se entre els 30 primers per així. No obstant, lluny d’aconseguir el seu somni el català es va quedar fora del traçat després d’un canvi de rasant. La prova del Super Gegant no estava feta pels catalans. Ni Terra ni Jardí van aconseguir creuar la línia de meta en aquesta modalitat. Qui si ho va aconseguir fou els guanyadors, l’italià Christof Innerhofer en homes i l’austríaca Elisabeth Goergl.

Bons resultats per Andrea Jardí

La catalana, de tan sols 20 anys, es va classificar 17ª a la final de la Súper Combinada després de dues grans baixades en descens eslàlom, ficant-se així entre les millors del món. La 17ª plaça d’Andrea Jardí és un èxit a destacar. L’esquiadora de Dynastar va demostrar amb aquest resultat que la seva progressió és un fet, i que a poc a poc s’està acostant a l’elit internacional. En un Mundial d’aquestes característiques, acabar en el Top-20 de la Súper Combinada és tota una gesta per a algú que debuta en uns Mundials i que no segueix tot el circuit de Copa del Món ja que es centra en Copa d’Europa o carreres FIS. Després d’una 24ª posició provisional al descens, Jardí va posar tota la llenya al foc per millorar posicions a l’eslàlom, registrant un temps total de 2m47s63, a 4s40 de la medallista d’or, Anna Fenninger. La catalana estava contenta amb el seu resultat, tot i que està convençuda que ho pot fer millor.

D’altra banda, i com ella mateixa havia advertit, la catalana no va participar al Descens ja que va preferir desplaçar-se a Itàlia per competir en dos Gegants Juniors. L’austríaca Elisabeth Goergl va proclamar-se l’esquiadora més ràpida en guanyar el descens, aconseguint la seva segona medalla d’or d’aquests Mundials.

L’esquiadora catalana Andrea Jardí va lluitar dur i davant d’una meteorologia adversa va aconseguir col·locar-se 32ª a la prova del Gegant. La boira no va impedir que Tina Maze es proclamés campiona del món del Gegant. L’última prova femenina dels Mundials de Garmisch no va ser la millor per a la catalana. L’esquiadora no va poder finalitzar la primera màniga de l’eslàlom femení. La prova va tenir un marcat color austríac: or per Marlies Schild i plata per Katrin Zettel. Jardí, tot i no finalitzar la última prova dels Mundials, registra una notable actuació a la Súper Combinada, molt positiva per a l’esquiadora formada a  la Val d’Aran.

Pol Carreras debuta als Mundials

L’esquiador català Pol Carreras debutava en l’última prova dels Mundials de Garmisch, l’eslàlom del passat diumenge 20. El corredor d’Atomic va classificar-se en la 29ª posició (entre els 130 inscrits) en la prova classificatòria de l’eslàlom del dissabte 19, la qual cosa li va garantir un lloc a la final. Les cartes estaven sobre la taula i en Pol ja va manifestar que les jugaria a fons. No obstant, Carreras no va finalitzar la primera màniga de la prova. L’esquiador de 21 anys es mostrava content, tot i no finalitzar la prova, "és una experiència per a mi i el meu primer Mundial absolut. Seguiré endavant amb més motivació i ganes". Qui si va combatre les adversitats de la pista amb èxit en aquesta última prova dels Mundials fou el francès Jean-Baptiste Grange, que es va coronar líder de la prova.

Més informació a la web de la FCEH – disciplines.