Tom Andres s’anota la nocturna de Granpallars-Port Ainé de Pirena Advance

Temperatures sota zero han rebut el pas de la ruta blanca dels Pirineus per GranPallars-Port Ainé. Aquesta nit s’ha disputat la vuitena etapa, amb poc més de 8 quilòmetres de recorregut però molt exigents. Pendents de vertigen i pronunciats desnivells han suposat un nou repte per als participants de la Pirena. El caliu del nombrós públic que s’ha congregat a l’estació catalana ha ajudat a aportar calor a una jornada nocturna en què els gossos han donat el màxim. Estratègies molt diferents entre els múixers. Alguns han optat per tirs llargs, de fins a deu gossos, mentre que uns altres han sortit amb sis. Ha encertat l’alemany Tom Andres (Gaes/Josera) que s’ha anotat l’etapa amb 32 segons d’avantatge sobre el líder de la general, el també alemany Ullrich Kuhn (Advance). A un minut ha entrat el navarrès Íker Ozcoidi (Gaes/Ternua), que ha completat les posicions de podi. En la provisional, liderat per Kuhn, que manté 1’48” d’avantatge sobre Andres. Han sigut baixa en aquesta etapa dos múixers. El francès Emmanuel Gobert, que arrossega una lesió en un peu i que intentarà disputar l’etapa de demà diumenge, i el càntabre Álvaro López Cobo que ha hagut d’abandonar aquesta edició de Pirena Advance per problemes físics.

Contínua roent la categoria de gossos nòrdics, on Lázaro Martínez (Lazaro’s Team/Prullans.net) i la suïssa Sibylle Marthy han tornat a apostar fort per adjudicar-se l’etapa. Martínez ha optat per un tir de 10 gossos amb la intenció d’ampliar la distància que tenia a la general sobre la suïssa. Marthy, en canvi, ha apostat per un tir de tan sols 6 gossos. Ha encertat en l’aposta la suïssa, ja que s’ha emportat l’etapa amb poc més d’un minut d’avantatge sobre Martínez. “He d’anar a per totes en l’etapa d’avui i la de demà. Si li agafo temps en aquestes dues etapes, puc confiar a aconseguir la victòria final en aquesta Pirena en la categoria de nòrdics. He escollit a dos dels meus gossos veterans per assegurar-me un bon resultat. Necessito guanyar aquestes dues etapes a Port Ainé per  tornar a agafar avantatge a la general”, comentava Lázaro Martínez abans de la sortida. De moment, no obstant això, ha vist com Marthy l’ha avançat a la provisional amb el triomf d’avui. Ara haurà de recuperar els 30” que li porta la suïssa d’avantatge.

No han sortit en aquesta nocturna els participants de la categoria d’skijoring. Sí ho faran demà i hauran d’afrontar una etapa molt exigent físicament. La sortida es fa en una pronunciada pendent. Hauran de pujar, com els trineus, fins al Pic de l’Orri, a la cota més alta per on passa Pirena Advance (2.440m), i després afrontar una arribada en baixada. Demà, doncs, novena etapa. De nou en el màgic escenari de GranPallars-Port Ainé, a partir de les 10 del matí.

Més informació al web de la FCEH – disciplines.