Top 10 olímpic d’Orgué en els 30 quilòmetres estil lliure


Laura
Orgué ha aconseguit aquest dissabte una fantàstica 10a posició, el seu millor resultat olímpic, fet que li permet tornar a casa superant el seu objectiu inicial d’estar entre les 20 primeres. És el segon millor resultat olímpic d’un esportista de la FCEH.

Laura Orgué ha finalitzat la seva participació olímpica superant els objectius que s’havia marcat abans d’arribar-hi. La catalana ha aconseguit aquest dissabte l’excel·lent 10a posició en la prova de 30 quilòmetres estil lliure amb sortida en massa. La fondista va realitzar una cursa excel·lent, on va demostrar el seu gran estat de forma. ‘Tot ha anat perfecte , físicament m’he trobat molt bé’, va explicar la catalana un cop finalitzata la prova en què es va imposar la noruega Marit Bjoergen amb un temps de 1h.11.05.2, avantatjant en poc més d’un minut i mig a l’esquiadora d’Igualada

Orgué, que va sortir amb el dorsal 37, va necessitar un temps de 1:12:37.3 per arribar a la meta, fent un remuntada destacable. La prova va estar dominada de principi a fi per les esquiadores noruegues, que van encapçalar el podi, amb Therese Johaug, plata a 2.6 de la guanyadora, i Kristin Stoermer Steira, bronze a 23.6 de la campiona. Orgué, que ja ha participat en tres proves olímpiques a Sotxi, va millorat la 27a plaça que va aconseguir fa quatre anys a Vancouver 2010.

La bona preparació d’Orgué i el mateiral han estat fonamentals per a la conquesta de la 10a plaça final: Per a Laura Orgué la clau d’haver aconseguit aquest resultat va ser el fet de realitzar una carrera molt conscient tàcticament: ‘Estic contenta perquè en cada moment he estat conscient de la situació.

Enllaços relacionats
Vídeo RTVE