Torna a la Val d’Aran la prestigiosa Marxa Beret amb novetats

Aquest diumenge 2 de febrer torna a la Val d’Aran la prestigiosa Marxa Beret en la seva 35 edició. Estan obertes les inscripcions de la carrera d’esquí de fons més popular d’Espanya fins a aquest divendres 31 de gener. Entre esportistes, federats, competidors internacionals i aficionats, l’organització espera arribar a la xifra emblemàtica del miler de corredors.

El passat 5 de desembre es va presentar en el Conselh Generau d’Aran la Marxa Beret, la més important de l’Estat en esquí de fons inclòs el Pirineu Francès, que aquest any arriba a la 35 edició amb una projecció internacional que va a més. La presentació va anar a càrrec del director corporatiu de la Marxa, Luís Carlos Medina, del director tècnic de la Marxa, Jordi Cardona, i del vicepresident de la Marxa, César Ruíz-Canela.

En aquesta edició, la carrera popular de la Vall d’Aran se celebra amb novetats, com una exhibició urbana als carrers de Vielha denominada Criterium Viella, que es tracta d’una demostració al centre de la capital aranesa per difondre la pràctica de l’esquí nòrdic. A més, la preparació d’enguany serà més intensa a causa de l’adaptació de la competició a les exigències que comporta l’organització dels Campionats d’Europa de Llarga Distància ja que la Marxa Beret ha estat la seu escollida per a l’organització d’aquest esdeveniment per a la temporada 2015/2016. A més, la carrera aranesa és puntuable FIS i està dins del calendari Euroloppet que reuneix les marxes populars d’esquí de fons més importants d’Europa.

La carrera propiament dita es fa diumenge i proposa 3 distàncies: 10, 21 i 42 quilòmetres que transcorren pel Pla de Beret a 1.850m d’altitud i que passen pel poble de Montgarri. Aquest any com a novetat, l’esdeveniment començarà el divendres, 31 de gener, a les 18h30, amb una demostració d’aquest esport pels carrers de Vielha a càrrec dels clubs i de tres corredors de renom” ha manifestat el director corporatiu de la Marxa, Luís Carlos Medina. L’Sprint Salomon passarà a ser TROFEU SALOMON SKATING, i serà una prova de 7 quilòmetres, en la tècnica de patinador, que es realitzarà el dissabte a les 11:00 h en el Pla de Beret. “Aquesta prova es fa amb vista a preparar les carreres de les dues modalitats que haurem d’organitzar en la temporada 2016 amb motiu del campionat d’Europa de Llarga distància” ha afegit Medina.

Tothom pot participar en aquesta carrera d’estil clàssic que combina a la perfecció l’alt nivell esportiu amb els fondistes amateurs i fins i tot famílies completes. Al voltant de 1.000 participants es donen cita cada any per participar en la Marxa Beret. Les inscripcions es realitzen a través del web:  www.marxaberet.com, conté el formulari per a inscripcions individuals i de grup a més d’informar sobre tots els detalls inclòs el complet programa d’activitats a desenvolupar del divendres 31 de gener al diumenge 2 de febrer de 2014.

 

La Marxa Beret està promoguda pel Conselh Generau d’Aran, Baqueira Beret i  l’Ajuntament de Naut Aran i compta amb la col·laboració dels Volentaris Val d’Aran i d’altres organismes i entitats a més de la Real Federació Espanyola Esports d’Hivern i la FCEH.

 

Enllaços relacionats

Programa 35a Marxa Beret

Font: Premsa Conselh Generau d’Aran

 

 

PROGRAMA 35a MARXA BERET

DIVENDRES, 31 gener
11:00: Obertura Casa d’Acollida i inscripcions.
18:00: Reunió tècnica.
18:30: 1r. CRITÈRIUM VIELHA exhibició d’esquí de fons a Vielha.
20.30h: Tancament d’inscripcions.

DISSABTE 1 de febrer
10.00h: Obertura Casa d’Acollida i inscripcions.
11:00: Sortida ‘TROFEU SALOMON SKATING a Beret.
19.00h: Presentació 35a MARXA BERET.
19:30: Lliurament de premis TROFEU SALOMON SKATING.
20.00h: Reunió tècnica.
20.30h: Tancament d’inscripcions.

DIUMENGE, 2 febrer
08:00-09:00: Recollida de dorsals d’última hora (al costat del recinte de sortida).
09.00h: Obertura recinte de sortida.
10.00h: SORTIDA 35a MARXA BERET.
13:00: Lliurament de premis.
14:30: Tancament de circuit.

* La Casa d’Acollida estarà ubicada al Poliesportiu de Salardú.