Tot a punt pels Campionats de Catalunya d’Esquí de Fons

foto

L’estació d’esquí d’Aransa serà l’escenari dels Campionats Catalunya Individuals d’Esquí de Fons i la segona Copa Pirineus aquest diumenge 19 de febrer.

 

Els esportistes competiran en tècnica clàssica i la sortida serà a cronòmetre. L’edat del corredor determinarà la distància on competirà. Els nois i noies de la categoria U10 i U12 completaran un circuit de 2,5 quilòmetres. Els U14 i U16 correran 5 quilòmetres, excepte els nois U16 que en faran 7,5. Els homes i dones d’U18 i les dones U20, SEN i MST intentaran completar el més ràpid possible un recorregut de 10 quilòmetres. Finalment els homes de les categories U20, SEN i MST faran el circuit de 15 quilòmetres.

La prova de 7,5 quilòmetres constarà d’una volta al circuit de 5 quilòmetres i una al de 2,5, mentre que les proves de 10 i 15 quilòmetres es desenvoluparan al circuit de 5.

La jornada del diumenge començarà a les 8:30h amb la recollida de dorsals al Fornell, continuarà amb la sortida del primer corredor de 15 quilòmetres a les 10 hores. El repartiment de premis és realitzarà a les 13h.
Els fondistes catalans amb llicència de competició seran els que podran optar a ser Campions de Catalunya de la disciplina i es lliuraran medalles als tres primers classificats de cada categoria.

En el marc dels Campionats de Catalunya Individuals d’Esquí de Fons, també se celebra la II Copa Pirineus. La competició va néixer gràcies a un acord entre la FCEH, la Federació Andorrana d’Esquí (FAE) i el comitè pirinenc de la Federació Francesa d’Esquí i enfronta a catalans, andorrans i francesos. Cada any una estació dels tres territoris acull una de les tres modalitats en les quals se celebra la Copa Pirineus, aquesta vegada l’estació d’Aransa serà l’amfitriona.

La Copa dels Pirineus se li donarà a la millor nació, aquella que hagi aconseguit més punts. La puntuació per determinar el guanyador de la Copa Pyreneus 2017 serà la del reglament de puntuació de la Copa del Món. Es tindran en compte els resultats dels 10 primers de cada categoria i cada nació obtindrà la puntuació en funció dels resultats d’aquests corredors.

 

 

Enllaços d’interès
Nota informativa Campionats de Catalunya d’Esquí de Fons
Nota informativa II Copa Pirineus