Tot a punt per rebre els Campionats del Món d’esquí alpí IPC a La Molina

Segueix-nos al hashtag #MundialsIPC

La Molina serà, entre el 17 i el 28 de febrer, la seu dels Campionats del Món IPC per a persones amb discapacitat, un dels esdeveniments més importants juntament amb els Jocs Paralímpics i la Copa del Món. 

El 17 de febrer arribaran a La Molina els Campionats del Món d’esquí alpí que organitza el Comitè Paralímpic Internacional (IPC). Aquesta és una de les competicions internacionals més destacada, juntament amb dels Jocs Paralímpics i la Copa del Món.

Enguany celebrarà la seva 6a edició i reunirà més de 150 esquiadors d’arreu del món a La Molina des del 17 fins al 28 de febrer.

275 persones i 28 països a La Molina

El 17 de febrer arribaran a la Cerdanya més de 275 persones entre corredors, guies, entrenadors i membres dels diferents equips. Seran esportistes de 28 països diferents que tindran com a objectiu intentar coronar-se com a campions del món. Entre ells hi haurà els campions d’anteriors temporades o bé els guanyadors de diferents medalles en Jocs Paralímpics d’hivern com Andrea Rothfuss, Henrieta Farkasova o Solene Jambaque en categoria femenina i Takeshi Suzuki, Vinvent Gauthier-Manuel o l’esquiador basc Jon Santacana entre els homes.

Al llarg dels 10 dies de competició, es realitzaran un total de sis proves: el Descens, el Súper Gegant, el Gegant, l’Eslàlom, la Súper Combinada i el Team Event o Paral·lel. En cada una d’elles hi participaran tots els esportistes però dividits en tres categories, segons la seva discapacitat. La categoria d’esquiadors discapacitats en extremitats inferiors de peu, discapacitat en extremitats superiors, combinada en superior i inferior, els esquiadors en cadira i els corredors amb discapacitat visual. Dins de cada una d’elles, també consten diferents subcategories.

La importància del voluntariat

La Molina vol que tothom qui vulgui es pugui sentir partícip dels Campionats del Món d’esquí alpí IPC, fer que durant tots els dies de competició, l’estació i la competició siguin el centre d’atenció i, sobretot, que els Campionats del Món IPC siguin tot un èxit.

És per això que La Molina dóna l’oportunitat d’inscriure’s com a voluntari, per a donar un cop de mà i així entrar a formar part de l’equip que farà realitat els Campionats del Món IPC de La Molina 2013. Al web dels Campionats http://www.lamolina2013.cat/ ja estan obertes les inscripcions per a tots aquells que vulguin inscriure-s’hi. A la mateixa pàgina, tots els periodistes que es vulguin acreditar, també hi trobaran el seu formulari.

La Molina: Competició i accessibilitat

La Molina, que forma part del grup d’estacions d’esquí de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC), és una estació reconeguda internacionalment per haver acollit en anteriors temporades competicions internacionals tan rellevants com la Copa del Món d’esquí alpí femení, els Campionats del Món d’Snowboard o la Copa del Món d’esquí alpí IPC

El Comitè Paralímpic Internacional

El Comitè Paralímpic Internacional es va fundar l’any 1989 com a organització sense ànim de lucre a Bonn (Alemanya) amb l’objectiu de treballar per a què els atletes paralímpics puguin arribar a l’excel·lència esportiva i inspirar i entusiasmar al món. Des del 1996 organitza els Campionats del Món i per al 2013 ha escollit l’estació de La Molina per a dur-los a terme. D’aquesta manera, La Molina pot presumir d’una gran experiència i de ser una aposta segura en l’alta competició.

Lliurament de banderes  

El secretari general de l’Esport, Ivan Tibau, juntament amb la representant del Comitè Paralímpic Internacional (IPC) i Vicepresidenta d’Esport Paralímpic de la FCEH, Mariona Masdemont, van lliurar el passat 12 de febrer al president de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya, Enric Ticó, i a l’alcalde d’Alp, Ramon Moliner, les banderes representatives dels Campionats del Món IPC de La Molina. L’intercanvi de banderes va tenir lloc al Museu i Centre d’Estudis de l’Esport Dr. Melcior Colet, de Barcelona.

Enllaços relacionats

Web dels Campionats
Comitè Organitzador