Tres snowboarders catalans participaran a Estocolm, en la segona prova de la Copa del Món de Big Air

Carlos Manich, Carles Torner i Josep Castellet, que ja van estar a Londres, repeteixen a la capital sueca, a la qual viatgen avui divendres

Amb la mirada posada als Mundials del proper mes de gener a La Molina, els tres principals riders de big air d’snowboard catalans participaran en la segona prova del circuit de la Copa del Món d’una de les modalitats més espectaculars del surf de neu.

Carlos Manich, Carles Torner i Josep Castellet són els tres homes escollits pel tècnic de la RFEDI Gerard Freixes per representar Espanya en la prova, que es disputarà el dissabte 20 de novembre a la capital sueca. Són els mateixos que van debutar a Londres, a primers de novembre. De fet, estava inicialment previst que la prova es celebrés a Saas Fee (Suïssa), però va acabar traslladant-se a la capital londinenca. Allà, al Battersea Power Station, es va imposar l’eslovè Marc Grilc, seguit del noruec Staal Sandbech i del belga SEEP Smits. Manich es va classificar en el 30è lloc, Torner en el 32è i Castellet, en el 39è sobre 68 participants, dels quals només una dotzena van entrar a la final.

‘He decidit comptar amb els mateixos, perquè estan en bona forma’, comenta Freixes, que viatjarà amb el trio català. ‘Es tracta de competir al més alt nivell en aquestes proves que, com a Londres, es realitzen en un entorn urbà. El meu desig és que a poc a poc vagin perfilant la seva posada a punt per arribar en les millors condicions possibles als Mundials’.

Com se sap, la prova inicial del Mundial de La Molina serà el big air que tindrà com a escenari el Palau Sant Jordi de Barcelona el dia 15 de gener de 2011, on s’ubicarà el kicker (trampolí) de salt en una estructura que superarà els 30 metres d’alçada.