Tret de sortida al programa Surfing4all de Play and Train

Surfing4All és un programa que neix per a sensibilitzar i educar a la població de persones amb discapacitat i sense, mitjançant la pràctica esportiva del Surf.

El cap de setmana del 31 de maig a l’1 de juny, l’entitat Play and Train va donar el tret de sortida al programa Surfing4All a la localitat de Sitges de la mà de l’ Escola Catalana de Surf. Les Jornades es van dur a terme en el club de Mar de Sitges on hi van participar un total de 20 joves amb discapacitat. Les classes van ser impartides per l’Escola Catalana de Surf, els seus tècnics i voluntaris amb una àmplia experiència i amb una dedicació absoluta durant el temps de la pràctica esportiva a l’aigua.

El programa, que va néixer el 2006 i es va formalitzar de forma més continuada al llarg del 2011, es va crear amb l’objectiu d’utilitzar el Surf com a eina de doble canal, una per donar l’oportunitat a les persones amb discapacitat de practicar un esport com el Surf i per l’altre educar a la societat sobre la discapacitat i sensibilitzar sobre la mateixa.

Eines de progrés social i millor de l’autonomia

Tant el Surf com el Paddle surf es presenten com a eines de progrés social, però també de millora de les condicions físiques i, el més important, de l’autonomia dels joves amb discapacitat. Jornades com les de Surfing4All ajuden a aconseguir aquests objectius. 

L’esport normalitza, l’esport inclou

Per a Play and Train l’esport és una pràctica bicèfala, ja que els nens, nenes i joves prenen consciència del seu cos, proven i amplien els seus límits. L’esport normalitza, l’esport inclou.

Enllaços relacionats
Web Play and Train
Facebook Play and Train