Ullrich Kuhn i Tom Andres actuals grans dominadors de la Pirena Advance’11

Dimecres 9 de febrer el Pla de Beret, a Baquèira Beret, ha estat escenari de la quarta i cinquena etapes de Pirena Advance. La matinal s’ha saldat amb la segona victòria en etapa de l’alemany Tom Andres (Gaes/Josera), vencedor de Pirena en 2010.

 

Andres ha estat el més ràpid a completar els 14 quilòmetres de recorregut pel Pla de Beret, en una pista que s’ha presentat més difícil de l’esperat per als participants. Segon ha entrat Ullrich Kuhn, que es manté com a líder de la provisional gràcies a la victòria aconseguida en l’etapa nocturna. Ha tornat al podi Íker Ozcoidi (Gaes/Ternua), tercer en les dues mànigues i que continua ocupant aquesta mateixa posició en la provisional.

 

Entre els trineus amb gossos nòrdics, primera victòria aquest matí per a la suïssa Sibylle Marthy, que ha superat a Lázaro Martínez (Lazaro’s Team/Prullans.net), que, no obstant això, manté un còmode avantatge en la general després de la seva nova victòria en la jornada de nit. Tercera posició en les dues mànigues per al càntabre Jesús Martínez (Purina Pro Plan).

 

En skijoring, Beret ha estat domini de la txeca Jana Porubska (Gaes) que ha recuperat la seva millor forma. S’ha imposat en la matinal i en la nocturna. Com és habitual en aquesta Pirena, podi femení al complet, amb Karin Gruber-Pestel (Happy Dog) i Pia Rutishauser repartint-se el segon i tercer lloc en les dues etapes.  El basc establert a Alacant Beñat Zubillaga (Sanydent) segueix amb una bona progressió i es manté cinquè de la general. “Vaig agafant experiència dia a dia amb els meus gossos, però sobretot he vingut perquè vull divertir-me i gaudir de la naturalesa. Vaig començar amb una gossa prestada, que havia estat guia, però ara aposto pels meus fins al final”, ha explicat.

 

Demà, segona jornada a Baquèira Beret amb la sisena etapa (Beret-Vall d’Aran) de 24 quilòmetres de recorregut. La sortida serà a les 09:00 hores.

 

Més informació al web de la FCEH www.fceh.cat