Un Pla Estratègic potenciarà els esports de neu i gel a Catalunya

La FCEH forma part del Consell Directiu del nou Pla Estratègic d’Esports d’Hivern

Potenciar la pràctica dels esports de neu i gel a Catalunya és l’objectiu del nou Pla Estratègic d’Esports d’Hivern impulsat per la Secretaria General de l’Esport.

Amb aquest Pla Estratègic es farà un anàlisi de la situació actual dels Esports d’Hivern a Catalunya i es potenciarà la seva pràctica. Està pensat per ajudar tant a la promoció de l’esport de base com als processos de tecnificació i alt rendiment dels Esports d’Hivern, amb la voluntat de tenir esportistes amb opcions d’obtenir millors resultats en l’alta competició. El projecte, per tant, també reforçarà els diversos treballs i projectes de la candidatura dels Jocs Olímpics d’Hivern Barcelona-Pirineus 2022.

El Govern ha volgut intregrar en el Consell Directiu del Pla les institucions i agents més representatius del sector i directament vinculats en aquesta materia, entre els quals hi és la FCEH. El Consell Directiu està format pels següents membres:

– FCEH
– Federacions catalanes d’esport paralímpic (Paràlisi Cerebral, Deficients Visuals i Discapacitats Físics)
– Unió de Federacions Esportives de Catalunya
– Unió de Consells Esportius de Catalunya
– Ajuntament de Barcelona
– Comarques del Pirineu
– Associació Catalana d’Estacions d’Esquí i Activitats de Muntanya
– Oficina de la candidatura Barcelona-Pirineus 2022
– Generalitat de Catalunya (Consell Català de l’Esport, Centre d’Alt Rendiment Esportiu, Agència Catalana de Turisme, Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya, Departament d’Ensenyament, Departament de Territori i Sostenibilitat, i Secretaria General de l’Esport).

Aquest Consell Directiu va reunir-se per primera vegada el passat 14 de maig. La reunió va comptar amb la presència, entre d’altres, d’Oscar Cruz, president de la FCEH; Carles Muñoz, president de Federació Esportiva Catalana de Paralítics Cerebrals; David Moner, president de la Unió de Federacions Esportives de Catalunya; Jaume Domingo, president de la Unió de Consells Esportius de Catalunya; Òscar Grau, director de l’Oficina Tècnica de Barcelona-Pirineus 2022, en representació de l’Ajuntament de Barcelona; Robert Costa, director del CTEH Val Aran, en representació del Conselh Generau d’Aran; l’alcalde d’Alp i president del Consell Comarcal de la Cerdanya, Ramon Moliner; David Vallvé, en representació de l’Ajuntament de la Seu d’Urgell, i Xavier Nolla, president de l’Associació Catalana d’Estacions d’Esquí i Activitats de Muntanya; Mònica Bosch, responsable d’Esports de l’Oficina Tècnica Barcelona-Pirineus 2022, i Òscar Gallego, secretari tècnic del Pla.

La Comissió de Treball té previst continuar les reunios amb més d’una setantena d’experts en les vessants de promoció, tecnificació i alt rendiment, instal·lacions, organització i recursos dels esports de neu i de gel.