Una desena de podis al Campionat d’Espanya Veterans d’Esquí Alpí

foto

Els corredors de la FCEH citats a Sierra Nevada van firmar un bon paper el passat cap de setmana amb 7 victòries i presència en 10 podis entre el Gegant (GS) i l’Eslàlom (SL). La prova també decidia la classificació de la Copa Espanya, on també s’han registrat bons resultats.

Fent bona la dita popular que afirma que l’experiència és un grau, els corredors de la FCEH van aprofitar-se’n per treure bona nota al Campionat d’Espanya Veterans d’Esquí Alpí, disputat el 13 i 14 d’abril a l’estació andalusa de Sierra Nevada.

A la pista Prado de las Monjas la competició va arrencar dissabte amb el GS, on els components de la FCEH ja van sumar-hi els primers podis. En categoria F1, dues corredores del CANMC van ocupar les dues primeres posicions del podi: Cristina Caba va vèncer per davant d’Elisabet Cuello.

Les dues van encapçalar una jornada molt positiva per a les corredores FCEH on Judith Lluent, també del CANMC, va endur-se el títol en F2 amb més de quatre segons de marge respecte a la segona. En F3, Maria Àngel Moreu (CANMC) va proclamar-se també campiona en un podi íntegrament català completat per Montserrat Puigrefagut (CAEI) i per Gabriela Puncernau (CANMC). A més, Teresa Rigau (CEVA) va ser subcampiona en categoria F4.

En el GS masculí, només un català va pujar al podi, i a més amb victòria, com va ser el cas de Xavi Riba (CAEI) en M4. Tot i això, Xavier Requeno (LMCE) s’hi va quedar a les portes amb una 4a posició en M3.

El guió es repeteix en SL

Les bones sensacions dels corredors FCEH en el GS es van contagiar per obtenir uns resultats semblants a SL, com a mínim respecte a podis. Mª Concepción Manen (CEVA) va ser la campiona de la categoria F4 per davant de la seva companya d’equip Teresa Rigau.

En F3, triplet català gràcies a la victòria de Maria Àngel Moreu, la segona posició de Gabriela Puncernau i la tercera de Montserrat Puigrefagut. Cristina Caba va repetir títol en F1 amb Elisabet Cuello tercera.

També va poder repetir podi, en aquest cas com a segon classificat, Xavi Riba en M4. Per últim, i a diferència del GS, Xavier Requeno va aconseguir pujar al podi com a tercer classificat en M3.

Sentenciada la Copa Espanya

La competició de Sierra Nevada va decidir la classificació final del circuit de Copa Espanya de la RFEDI, que aquesta temporada havia passat amb anterioritat per Baqueira Beret, San Isidro i Formigal.

En categoria M5, Francesc Izard (UEC-S) ha acabat en tercera posició, mentre que en F4 dos membres de la FCEH i del CEVA han pujat al podi: victòria per a Mª Concepción Manen i segona posició de Teresa Rigau. En M4, Xavi Riba (CAEI) ha aconseguit situar-se al segon esglaó del podi.

En F3 doble presència de la mà de les corredores del CANMC Gabriela Puncernau i Mª Àngel Moreu, primera i tercera classificades, mentre que en homes la segona posició ha estat per a Alberto Fucale (CANMC).

En F2, el títol va a parar a les mans de Judith Lluent (CANMC), el mateix que fa en F1 Elisabet Cuello, que comparteix podi amb Cristina Caba, ambdues del CANMC. Per últim, David Mora (Copos) ha acabat tercer en M1.